Bu paralar artık ATM'lerde kabul edilmeyecek. Elinde olanlar yandı: ATM'lerde artık geçersiz sayılacak

Türkiye'de milyonlarca vatandaşı ilgilendiren bir kararın sessiz sedasız alındığı iddia edildi. Alınan yeni kararlarla birlikte hem banka şubeleri hem de ATM'lerde çok önemli değişiklikler yapılıyor. Halen kullanımda olan 10 liralık banknotların ATM'lerde artık kabul edilmediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Bu paralar artık ATM'lerde kabul edilmeyecek. Elinde olanlar yandı: ATM'lerde artık geçersiz sayılacak - Resim: 2

Bankaların 10 TL'lik banknotları ATM'lerde kullanım dışı bıraktığı belirtildi. Belirlenen tutarın altında kalan miktarların artık şubelerden çekilip yatırılmasına izin verilmeyeceği, bu tür işlemlerin yalnızca ATM'ler aracılığıyla gerçekleştirilebileceği ifade edildi.

Bu kararın geniş çaplı tepkilere yol açtığı ve tüketici mahkemelerinin bu karara itiraz edeceği ifade edildi. Bankalar, önceden belirlenen 10 bin TL'lik banka veznelerinden nakit para çekme ve yatırma limitini 20 bin TL'ye yükseltti. Bu karara özellikle okuma yazması olmayan bireyler, teknolojiyle arası iyi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar ve emeklilerin tepki gösterdiği ifade edildi.

Tüketici Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Bülent Deniz, bankaların ATM'lerde işlem yapmayı zorunlu hale getirmesinin tüketici haklarına aykırı olduğunu belirtti.

SIRADAKİ GALERİ

Yapı Kredi'den emeklileri sevindirecek haber geldi Yapı Kredi'den emeklileri sevindirecek haber geldi
Kaynak: Medyatava Haber Merkezi