Bas Bas Bağırıyorum Dolar 45 TL Diyorum. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Yeni Asgari Ücret Çıkışı

Yeni asgari ücret rakamı açıklandı ve bu kam 17 bin 2 lira olarak duyuruldu. Bununla ilgili bir değerlendirme yapan ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolarla bir kıyaslama yaptı ve çarpıcı bir ifade kullandı. Geçer ayrıca, dolar kuruyla ilgili bomba bir değerlendirmede bulundu: Ben bugün bas bas bağırıyorum. Dolar kuru 45 TL diyorum...

Google Haberlere Abone ol
Bas Bas Bağırıyorum Dolar 45 TL Diyorum. Ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den Dikkat Çeken Yeni Asgari Ücret Çıkışı

Ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin dolar karşısındaki durumunu anlattı, dolar kurunun gerçek olmadığını iddia etti.

Bugün 500 doların üstünde olarak açıklanan asgari ücretin, gerçek kurla aslında 360 dolar olduğunu açıkladı.

Halk Tv’de Gözde Şeker’in sunduğu Söz Sende’de asgari ücreti değerlendiren ekonomist Selçuk Geçer, asgari ücretin askeri ücret haline geldiğini söyleyerek Türkiye’deki dolar kurunun yanlış olduğunu belirtti.

DOLARIN GERÇEK DEĞERİ BU DEĞİL

Selçuk Geçer “Asgari ücretin 17 bin olmasını bekliyordum. Ama 2 TL’yi beklemiyordum. Teşekkür ederiz. Bu artık asgari ücret değil askeri ücret. Bugün de gördük talimatla açıklandığını. 17 bin TL’yi üç dört aydır konuşuyoruz. Komik olan şey Türk-İş başkanın 18 bin TL olmasını istedik demiş olması. 18 bin olsaydı ne olacaktı. Buradan iddia ediyorum asgari ücret zamlı olarak 1 Şubat’ta ayında yatacak ve insanlar ilk maaşlarını açlık sınırının altında kalacak." dedi.

Geçer, "Döviz bazında az önce verileri gösterdiniz. Asgari ücretin 400-500 dolara denk gelmesi fena değil. Çin’in üzerindesiniz, Avrupa’nın gerisinde. Ancak Türkiye’de dolar gerçek değil. Dolar konusunda yalan söyleniyor. Bugün dolar 45 TL. 17 bin liranın karşılığı bugün 360 dolar." diye konuştu.

Selçuk Geçer "Dolar konusunda da nasıl büyük bir yalan söylenildiğini gösteriyor. Ben bugün bas bas bağırıyorum. Dolar kuru 45 TL diyorum. Dolar 45 TL olacak demiyorum. 45 TL diyorum. Türkiye’de her şey baskılanıyor." iddiasında bulundu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin