Bakan Şimşek tasarruf önlemleri ile ilgili flaş detayı açıkladı. Taşıtım eski, yenilenmesi lazım diyenlere tek bir şartla onay veriliyor: TOGG alabilirsin

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devlet kurumlarındaki tasarruf tedbirleri ile ilgili flaş bir detay açıkladı. Bazı kurumlardan gelen 'Taşıt eski, yenilenmesi lazım' taleplerine tek bir şartla izin verildiğini söyleyen Bakan Şimşek, o şartın ne olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Şimşek tasarruf önlemleri ile ilgili flaş detayı açıkladı. Taşıtım eski, yenilenmesi lazım diyenlere tek bir şartla onay veriliyor: TOGG alabilirsin

Devlet kurumlarında uygulanan tasarruf tedbirleri ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten flaş bir detay açıklaması geldi.

Planlanan taşıt talepleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Şimşek bu tür talepleri reddettiklerini, sadece bir şartla onay verdiklerini söyledi. "Taşıtlarımız eski, yenilenmesi lazım" taleplerine "TOGG alabilirsin" şartıyla onay verildiğini söyledi.

Bakan Şimşek, "Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, TOGG'u alabilirsin' diyoruz." dedi.

PLANLANMIŞ TAŞIT TALEPLERİ

Sabah gazetesinde yer alan habere göre "Vatandaşımız kamuda tasarruf da bekliyor. Bu konuda yoğun çaba içindeyiz." diyen Şimşek, "Bizim bakanlığımızda yurt dışı gezilerini yoğun şekilde inceliyoruz, gerekli mi, bir kişi gitse olur mu? Bu konularda da hassasiyet gösteriyoruz. En büyük tasarruf üretken alanlara kaynakların kanalize edilmesidir." dedi.

Bakan Şimşek, "Kurumların planlanmış taşıt talepleri var. Örneğin 'taşıtım eski, yenilenmesi lazım' diye talepler geliyor. Onay verirken 'sadece yerli ve milli olan, kullanımı ucuz olan elektrikli TOGG'u alabilirsin' diyoruz, ikincisi mevcudu satacaksın diyoruz. Muhtemelen mevcut daha pahalıdır, dizel ya da benzinlidir, gideri yüksektir. Bu konularda hassasız." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin