Asgari ücret tahmini tutmuştu, şimdi de o rakamı açıkladı. Gazeteci Cem Küçük, en düşük emekli maaşını açıkladı: En düşük emekli maaşı 11 bin 500 - 12 bin lira olacak

Asgari ücret zammı duyurulmadan önce 17 bin lira olacağını açıklayan gazeteci Cem Küçük, şimdi de en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını duyurdu. 17 bin lira tahmini tutan Cem Küçük, hem en düşük emekli maaşını duyurdu hem de memur, polis ve öğretmenlerin maaşlarını tek tek açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Asgari ücret tahmini tutmuştu, şimdi de o rakamı açıkladı. Gazeteci Cem Küçük, en düşük emekli maaşını açıkladı: En düşük emekli maaşı 11 bin 500 - 12 bin lira olacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücret zammını açıklamadan 1 gün önce 17 bin lira diyen ve tahmini tutan gazeteci Cem Küçük, şimdi de aldığı kulis bilgilerine göre en düşük emekli maaşının yanı sıra polis ve öğretmen maaşlarını da açıkladı. 

Türkiye'de yaklaşık 7 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren asgari ücretin 2024 yılında ne kadar uygulanacağı belli oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılında uygulanacak asgari ücreti 17 bin 2 lira olarak açıkladı. Yaklaşık yüzde 49 artan asgari ücreti duyurulmadan önce gazeteci Cem Küçük canlı yayında açıklamıştı.

2024 asgari ücretin açıklanmasının ardından şimdi gözler memur maaşlarına ve emekli maaşlarına gelecek zamma çevrildi.

Cem Küçük, tutan asgari ücret tahmininin ardından şimdi de 2024 emekli maaşı ile memur maaşı için tahminlerde bulundu. Küçük'e göre en düşük memur maaşı 31 bin TL seviyesinde olacak. Ayrıca, konuşmasında öğretmenlerin en düşük maaşının 39 bin TL, polislerin maaşının ise 43 bin TL olacağını ifade etti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 12 BİN

Cem Küçük, 2024 emekli maaşıyla ilgili elde ettiği bilgileri paylaşarak, "En düşük emekli maaşının 11 bin 500 ile 12 bin TL arasında olacağını tahmin ediyorum. Emeklilere yüzde 50'nin üzerinde bir zam yapılabilir. Prim günündeki eşitsizlik de düzeltilmeye çalışılacak" dedi.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin