ABD, Kanada, Almanya değil o ülkeye akın ediyorlar. Türkler yurt dışında çalışmak için Güney Kore'ye akın ediyor: Aylık 5 bin dolara kadar maaş alıyorlar

Türkiye'de alım gücünün düşmesi ve yüksek enflasyon nedeniyle eriyen Türk Lirası özellikle gençleri yurt dışında çalışmaya itiyor. Artık gençler rotayı ABD, Almanya ve Avrupa yerine o ülkeye çevirdi. En düşük maaş 2 bin dolardan başlıyor ve 5 bin dolara kadar çıkıyor. Güney Kore de Türklerin akını üzerine son dönemde birçok Türk'ün başvurusunu geri çevirmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
ABD, Kanada, Almanya değil o ülkeye akın ediyorlar. Türkler yurt dışında çalışmak için Güney Kore'ye akın ediyor: Aylık 5 bin dolara kadar maaş alıyorlar

Türk gençleri artık ABD, Kanada veya Almanya yerine çalışmak için Asya ülkesini tercih ediyor. En düşük maaşın 2 bin dolardan başladığı ülkede motokurye olarak çalışanların maaşları 5 bin dolara kadar çıkıyor. Türk gençlerinin akını sonrası son dönemde Güney Kore birçok Türkün başvurusunu ise reddetmeye başladı.

K-Pop ve teknolojik ürünleri ile dünyada adından söz ettiren Güney Kore, Türklerin de ilgisini çekti ama ne müzik ne de teknolojik olarak. Binlerce Türk son zamanlarda Güney Kore'ye akın etmeye başladı. Güney Kore'ye öğrenci olarak gelenlerin dışında gurbetçi Türkler, restoran, fabrika, tarla ve hatta denizde çalışıyorlar.

Show Haber'de yer alan bilgilere Türk vatandaşlarının Güney Kore'yi tercih etmesinin en önemli nedeni ise kazanılan para. Ortalama bir Türk işçisinin kazandığı para en düşük 2000 bin dolardan başlıyor ve 5 bin dolarlara kadar çıkabiliyor. Bir motokurye aylık olarak 80-90 bin kazandığını açıkladı.

10 BİNDEN FAZLA KAÇAK TÜRK VAR

Seul'de yasal olarak çalışan Türk sayısının 5 bin olduğu ifade edilirken kaçak olarak çalışan Türklerin sayısının 10 binin üzerine olduğu ifade edildi. Güney Kore son dönemde birçok Türk'ü ise kaçak çalışacakları şüphesiyle kapıdan geri çevirdi.

Haberde yer alan bir iş insanı, "Buranın insanları iyi. Almanya'ya gidip Türk'üm dediğin zaman iyi gözle bakmıyorlar" dedi. Orada çalışan Türkler ise "Uzak Doğu'nun Almanyası Kore olmuş diyebiliriz" , "Bu ülkede her zaman Korelilerin yapmadığı zor işleri biz yaptık. Tarlasını denizini bütün ağır işleri biz yaptık", "Bana iş için her gün en az 20-30 tane mesaj geliyor" yorumlarında bulundu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin