Yakın Doğu Üniversitesi bölüm başkanı azılı suçlu çıktı! İşlemediği suç yok. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyormuş

Kıbrıs'ta bulunan Yakın Doğu Üniversitesi'nde Yapay Zeka Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadi Al-Turjman’ın Interpol tarafından kırmızı bültenle arandığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Yakın Doğu Üniversitesi bölüm başkanı azılı suçlu çıktı! İşlemediği suç yok. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyormuş

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) Yakın Doğu Üniversitesi'nde bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman’ın Interpol tarafından “cinsel saldırı” ve “öldürmeye teşebbüs” suçlarından arandığı ortaya çıktı.

KKTC’deki Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Yapay Zeka Mühendislik bölüm başkanı Prof. Dr. Fadi Al-Turjman’ın Interpol tarafından çeşitli suçlardan arandığı açıklandı. Resmi Gazete'de yer alan metinde 1982 Kuveyt doğumlu Al-Turjman’ın Kanada’da Interpol tarafından kırmızı bültenle "saldırı”, “cinsel saldırı”, “öldürmeye teşebbüs” ve “zorla alıkoyma" suçlarından arandığı belirtildi.

KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman’ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması, halk ve devlete karşı düşmanlık uyandırması veya devletin yetki ve gücüne karşı gizli planlar kurma ihtimali bulunduğu gerekçesiyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

Yakın Doğu Üniversitesi bölüm başkanı azılı suçlu çıktı! İşlemediği suç yok. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranıyormuş

Üniversitenin resmi internet sitesinde ise Fadi Al-Turjman’ın bilgilerinin hala durduğu görüldü.

Sitede Fadi Al-Turjman'ın akademik geçmişiyle ilgili şu bilgiler yer alıyor:

2011 yılında Kanada Queen’s Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi alanında doktorasını tamamlamıştır. Şu anda Near East Üniversitesi'nde "Yapay Zeka ve Enformatik Danışmanı" ve mühendislik fakültesinde "Araştırmadan Sorumlu Dekan Yardımcısı" olarak görev yapmaktadır. Al-Turjman, yapay zeka mühendislik bölümünün başkanı olup, AIoT (Yapay Zeka Nesnelerin İnterneti) alanında akıl almaz IoT sistemleri, kablosuz ve mobil ağlar mimarileri, protokoller, uygulamalar ve performans değerlendirmesi konularında uzmandır. Aynı zamanda Uluslararası Yapay Zeka ve IoT Araştırma Merkezi'nin kurucusudur ve Near East Üniversitesi'nde bulunan AI ve Robotik Enstitüsü'nün direktörlüğünü yapmaktadır. Yayın geçmişi 500'ün üzerinde SCI/E yayınına ve 50'den fazla kitap yazarlığı/editörlüğüne sahiptir. Prof. Al-Turjman, uluslararası konferanslarda liderlik yapmış, çeşitli ödüller kazanmış ve üst düzey dergilerde editörlük görevlerini üstlenmiştir.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin