Tepkiler gelmeye devam ediyor! Biden'ın Gazze duruşu nedeniyle istifa etti: Bu suça ortak olamam

Gazze'ye saldırılar sürerken İsrail'e destek vermeye devam eden ABD Başkanı Biden'a yönetiminden tepkiler gelmeye devam ediyor. Biden yönetiminin eğitim bakanlığına atadığı Filistinli Amerikalı Tariq Habash istifa etti. Habash, "Filistinli sivillerin hayatına yönelik zulümleri görmezden gelirken, ben sessiz kalamam" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Tepkiler gelmeye devam ediyor! Biden'ın Gazze duruşu nedeniyle istifa etti: Bu suça ortak olamam

ABD Başkanı Joe Biden tarafından Eğitim Bakanlığı Planlama Değerlendirme ve Politika Geliştirme Ofisi'ne atanan ve burada üç yıl özel asistanlık görevini üstlenen Tariq Habash, yönetimin Gazze konusundaki duruşu nedeniyle istifa etti.

Eğitim Bakanlığı'nda siyasi bir atamayla göreve gelen ilk Filistin kökenli ABD'li olarak Habash, istifa mektubunda "Bu yönetim (Biden yönetimi), önde gelen insan hakları uzmanlarının 'İsrail hükümetinin soykırım kampanyası' olarak nitelendirdiği, masum Filistinli sivillerin hayatına yönelik zulümleri görmezden gelirken, ben sessiz kalamam" dedi.

Biden yönetiminin eylemlerinin Gazze'deki milyonlarca sivilin hayatını tehlikeye attığının altını çizen Habash, "Bu yönetim, Gazze'deki Filistinlileri su, gıda, elektrik, yakıt, tıbbi kaynaklardan mahrum bırakarak büyük bir hastalık ve açlığa yol açan istismarcı ve toplu cezalandırma taktiklerini durdurması için en güçlü ortağı İsrail üzerinde nüfuzunu kullanmazken, ben sessiz kalarak buna suç ortağı olamam" değerlendirmesinde bulundu.

'FİLİSTİNLİLER ETNİK TEMİZLİKLE KARŞI KARŞIYA'

Habash, İsrail saldırılarında ölen Filistinli sayısını sorgulayan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ateşkes talep eden tasarısını veto eden Biden yönetimini, İsrail'in Gazze'deki ihlallerine yardım etmekle suçlayarak "Biden yönetimindeki liderler Filistinlileri sistematik olarak insan değilmiş gibi gösteren mesnetsiz iddiaları sürekli dile getirdi" ifadelerini kullandı.

Ailesi de 1948'deki Nekba'da göç etmek zorunda kalan Habash, şöyle dedi:

Milyonlarca Filistinli, on yıllardır işgal, etnik temizlik ve apartheid ile karşı karşıya. Biden yönetiminin bu statükoyu pasif olarak kabullenmesi ise demokratik değerlerle kesinlikle aynı çizgide değil. Hükümetimiz, masum hayatları korumakla alakası olmayan bir hükümete koşulsuz askeri yardım sağlamayı sürdürüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin