Öğrenci kredisi borçlarını silme sözü! Joe Biden çalışmalara başladı

Joe Biden yönetimi, bazı borçluların öğrenci kredisi borçlarının geri kalanını gelecek aydan itibaren sildirebileceklerini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Öğrenci kredisi borçlarını silme sözü! Joe Biden çalışmalara başladı

ABD Başkanı Joe Biden 12 Ocak'ta yaptığı açıklamada, 12 bin dolardan az kredi alan ve 10 yıldır geri ödemede olan borçluların, Değerli Bir Eğitimde Tasarruf (Saving on a Valuable Education, SAVE) planına kayıtlı oldukları sürece kalan kredilerinin şubattan itibaren iptal edileceğini söyledi.

Bu hamlenin kaç Amerikalıyı kapsayacağı henüz belli değil.

Beyaz Saray, SAVE planının planlanandan 6 ay önce geldiğini açıkladı. Açıklamanın devamında, "Bu eylem özellikle devlet üniversitesinde okuyan borçlulara, düşük gelirli borçlulara ve kredilerini geri ödemekte zorlananlara yardımcı olacaktır" dendi.

Açıklamaya göre, yaklaşık 7 milyon borçlu SAVE planına kayıtlı ve halihazırda 3,6 milyonunun kredileri iptal edildi.

Biden ayrıca Yüksek Mahkeme'nin geçen yıl aldığı ve Başkan'ın öğrenci kredisi borçlarını genel olarak iptal etme yetkisinin bulunmadığına hükmeden kararına da değindi.

Hayal kırıklığı yaratan kararın ardından yapılan açıklamada, "mümkün olduğunca çok sayıda borçluya mümkün olduğunca çabuk öğrenci borcu yardımı sağlamak için alternatif bir yol izlemeyi sürdürdüyoruz" dendi.

Biden öğrenci borçlarının silinmesini uzun zamandır savunuyor. Cuma günkü eylem, Başkan'ın bir kampanya sözünü tuttuğunu gösteriyor.

Biden, uygun olan herkesi studentaid.gov adresinden SAVE planına kaydolmaya teşvik etti.


 

Etiketler dünya joe biden
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin