Boeing marka uçaklar için korkutan açıklama: Tüm 787 Dreamliner modelleri yere indirilmeli

Boeing mühendisi Sam Salehpour'un iddiasına göre, dünya çapındaki tüm Boeing 787 Dreamliner uçaklarının hemen yere indirilmesi gerekiyor. Salehpour, Dreamliner'ın gövde parçalarının farklı üreticilerden geldiğini ve bu nedenle bileşenlerin birbirlerine uyumlu olmadığını belirtiyor.

Google Haberlere Abone ol
Boeing marka uçaklar için korkutan açıklama: Tüm 787 Dreamliner modelleri yere indirilmeli

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) merkezli dünyanın en büyük havacılık şirketlerinden Boeing çalışanı mühendis Sam Salehpour, şirketin 787 Dreamliner tipi uçaklarının uçuşlarını dünya genelinde durdurması gerektiğini söyledi. 

euronews'teki habere göre mühendis, bu uçakların erken aşamada herhangi bir sorun gösterip göstermediğini anlamak için bu adımın atılmasının önemli olduğunu dile getirdi. 

Uçak serisinin üretiminde yer alan Salehpour, NBC'ye verdiği mülakatta, "Bana kalırsa şu anda dünya çapındaki tüm filo dikkat gerektiriyor." uyarısında bulundu.

Ayrıca Salehpour, uçaklarda potansiyel erken arıza veya başarısızlık ihtimalini önlemek için boşlukların kontrol edilmesinin önemli olduğunun altını çizdi. 

Sam Salehpour'un günün ilerleyen saatlerinde bir Senato panelinde konuşma yapması planlanıyor. 

Mühendis daha önce Dreamliner'ların gövde bölümlerinin birleştirildiği küçük boşlukların her zaman Boeing'in gereksinimlerini karşılamadığını ve bunun da uçağın güvenliğini tehlikeye attığını söylemişti.

Keza birkaç gün önce de NYT'ye konuşan Salehpour, 787 Dreamliner'ın gövde parçalarının uygunsuz şekilde birbirine bağlandığı ve uçuş sırasında parçalanabilme ihtimali olduğunu ileri sürmüştü

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler uçak
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin