Biden ile Netanyahu arasında bir ay sonra ilk temas. İkili telefonda Gazze'deki rehinelerin durumunu ele aldı

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, neredeyse bir ay sonra ilk kez telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Gazze'deki durum, rehine serbest bırakma çabaları ve bölgedeki yardım seçenekleri ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Biden ile Netanyahu arasında bir ay sonra ilk temas. İkili telefonda Gazze'deki rehinelerin durumunu ele aldı

ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu 27 gün sonra ilk kez görüştü. İki lider arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Gazze Şeridi’ndeki durumun ele alındığı aktarıldı.

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby tarafından yapılan açıklamada, görüşmede Gazze'de tutulan tüm serbest bırakılması için sürdürülen çabaların da ele alındığını söyledi.

Biden’ın Netanyahu’ya bölgedeki masum sivilleri koruma sorumluluğunu vurguladığını aktaran Kirby, ABD Başkanı'nın İsrail hükümetinin Gazze’ye büyük miktarda un sevkiyatına izin vermesini memnuniyetle karşıladığını belirtti. Kirby, görüşmede tarafların bölgeye deniz yoluyla yardım ulaştırılmasına yönelik seçenekler üzerinde de çalıştıklarını ifade etti.

NETANYAHU İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMDEN YAN OLMADIĞINI AÇIKLAMIŞTI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Amerika Birleşik Devletleri'ne Gazze'deki savaş bittikten sonra bir Filistin devleti kurulmasına karşı olduklarını belirterek, ABD'nin iki devletli çözüm girişimlerinin İsrail'in güvenliğini tehlikeye attığını ifade etmişti.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin