Avrupa Birliği'nden Filistin'e yardım eli. Gıda, sağlık ve barınma amaçlı 68 milyon euro gönderildi

Avrupa Birliği Filistin'e insani yardım amaçlı olarak 68 milyon euro gönderdiğini duyurdu. Bu yardımın, Filistin halkına gıda, sağlık, barınma ve su gibi temel ihtiyaçlar konusunda destek sağlamayı hedeflediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Avrupa Birliği'nden Filistin'e yardım eli. Gıda, sağlık ve barınma amaçlı 68 milyon euro gönderildi

Avrupa Birliği Komisyonundan yapılan açıklamada kararın, "Gazze'deki devam eden insani krizin kötüleşmesi ve sahadaki ihtiyaçların sürekli artması doğrultusunda" alındığı bildirildi.

Açıklamada 68 milyon euronun, halihazırda Gazze'de Filistinli sivillere insani yardım sağlayan kuruluşlara tahsis edileceği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu yardımla Filistinlilere gıda, sağlık, barınma ve su desteğinin sağlanmasının amaçlandığı aktarıldı.

BİLANÇO HER GEÇEN GÜN AĞIRLAŞIYOR

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 24 binden fazlası kadın ve çocuk 34 binden fazla Filistinli öldü.

Sağlık sisteminin çökmek üzere olduğu bölgede 77 binden fazla yaralı var, 7 bin kadar kişinin de kayıp olduğu aktarılıyor. Gazze Şeridi içinde 1,9 milyondan fazla Filistinli ise zorla göç ettirildi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden 25 Mart'ta geçen "ateşkes kararı" hiçe sayılarak İsrail ordusunun saldırıları devam etti.

Uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, 1,5 milyon kadar Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'a kara saldırısı başlatılacağı söylemini sürdürüyor.
Kaynak: A.A

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin