Ünlü şarkıcıdan Popstar'a ince gönderme

Harun Kolçak, Michael Kuyucu’ya müzik kariyerine ait önemli dönemeçleri anlattı.

RS Fm ’de yayınlanan “Michael Kuyucu ile Müziğin K.M. Taşları” programına katılan Harun Kolçak'tan ilginç açıklamalar... Müziğe sadece müzisyen olarak devam etmeyi planladığını ancak Sezen Aksu ve Onno Tunç’un destek ve ısrarları ile yorumcu olduğunu söyleyen Harun Kolçak müzik yarışmalarının önemine değinerek günümüzde yayınlanan Popstar adlı popüler kültür müzik yarışmasına göndermede bulundu.



“Hocam” Kelimesinin bir Bedeli Vardır 

 

Harun Kolçak müzik yarışmalarının misyonunu kaybettiğini söylerken bugünlerde gündemde olan POPSTAR adlı müzik eğlence yarışmasına da gönderme de bulundu. Kolçak, Michael Kuyucu’ya: “Eskiden “Altın Güvercin” “Akdeniz Akdeniz Müzik Yarışması” gibi çok önemli yarışmalar yapılırdı. Ben bunlara katıldım, Eurovision şarkı yarışması finallerine katıldım. O dönemlerde yapılan müzik yarışmalarında hep müziği bilen insanlar karşımızda oturuyordu, Atilla Özdemiroğlu, Timur Selçuk, Melih Kibar müziği bilen adamlar jüri olarak oturuyordu.  Bugün Türkiye’de televizyonlarda yapılan müzik yarışmaları ile ilgili şunu söyleyebilirim:  Müzik adına hiçbir getirisi olmayan sadece televizyon, yapımcı şirkete ve jüri üyelerine para kazandıran nafile yarışmalar, ne yazık ki o çocukların yarışmalardan sonra ne bir albümünü görüyoruz ne de başka bir başarısını duyuyoruz, bana bu tarz yarışmalar pek etik gelmiyor. Sadece oradaki kişiler hak etmedikleri unvanlarla “hocam gibi” unvanlarla anılıyorlar. ”Hocam” denmesinin bir bedeli vardır, herkese rastgele  “hocam” denmemeli müzik adına eğitim adına bir ayıp. O çocuklar o yarışmalardan sonra sönüyor, bana bu yarışmalardan çıkan bir tane başarılı olmuş kişi gösterin. Kısacası bu tarz yarışmaların müzik adına bir yararı yok, sadece birileri çok iyi para kazanıyor. Para da bu dünyada kalmıyor bunu unutmasınlar!” diyerek televizyonda yayınlanan müzik yarışmalarının yararı hakkında çarpıcı bir yorum yaptı.

                

Banyoda Şarkı Söylerken Keşfedildi

 

Harun Kolçak Michael Kuyucu’ya şarkıcı olmayı hiç düşünmediğini sadece  iyi bir müzisyen olmak istediğini söyledi ve şarkıcı olmasının banyoda şarkı söylerken onu keşfeden Sezen Aksu sayesinde olduğunu açıkladı. Harun Kolçak konuyu şöyle anlattı: “Bir gün Sezen Aksu’nun evindeydim, banyo yapıyordum. Banyoda kendi kendime şarkı söylüyordum, banyodan çıktım Sezen kapının önünde gözleri yaşlı bana bakıyor. ‘Harun sende nasıl bir ses var’ dedi ben kendi kendime ‘ne oluyor’ dedim. ‘Derhal yeni showda Harun’a düet koyuyoruz’ dedi ve o dönem çok popüler olan Albano Romina Power çiftinin seslendirdiği ‘chi sara’ adlı şarkıyı seslendirdik. Ama şunu söylemek istiyorum ki benim gerçekten de aklımda hiç meşhur olayım, albüm yapayım gibi bir düşünce yoktu. Ben biraz serseri ruhlu rock seven hala İstiklâl’de genç arkadaşlarla sohbet eden biriydim ki hala öyleyim.”


Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü Beşiktaş'ta kaleye ilk aday Altay Bayındır Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arina Fedorovtseva tatil sezonunu açtı