Bu koyunlar başka... Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi. Hisar koyunlarının öyle bir özelliği var ki. Tacikistan'dan Türkiye'ye getiriliyor

Tacikistan'ın Hisar koyunları iklim değişikliğine uyum sağlayabiliyor. Bu özelliklerinden dolayı bu koyunlara Türkiye'den de talepler arttı.

Tacikistan’ın başkenti Duşanbe’nin dışındaki tepelerde, çoban Bahtiyor Şapirov, koyunlarını otlatırken bilgi verdi.

Bu koyun ırkı, kârlılığı ve iklim değişikliğine uyumuyla öne çıkıyor. Et üretimi ve uygun mera alanlarının azalması sorunlarıyla karşı karşıya olan bu Orta Asya ülkesindeki en gözde besi hayvanlarından.

18 yaşındaki Şapirov “Çok az su ve yayılma alanı olsa bile hızla kilo alıyorlar” diyor.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre; hisar koyunu, yıllar süren aşırı otlatma ve küresel ısınma nedeniyle, tarım ve hayvancılığa uygun toprakların daralmasıyla yüzleşen Tacikistan’daki çiftçiler için potansiyel bir nimet ve tüketiciler için de bol bir koyun eti kaynağı.

Arkalarındaki iki yağ kütlesiyle kolayca ayırt edilebilen koyun ırkından 250 civarında hayvan, baharın ilk güneşli günlerinde Şapirov’un gözetiminde yayılıyor.

Yüksek veriminden dolayı Türkiye'den de bu koyun ırkına talebin arttığı belirtildi.

Türkiye'den vize istemeyen ülke sayısı 99 oldu! Türkiye o ülke ile birleşecek! Şengör tarih verdi Kızıl Goncalar'da bu akşam fırtına kopuyor! SASA'dan flaş bedelli sermaye artırım kararı Ercan'dan 7 büyüklüğünde deprem uyarısı Almanya ve Fransa'dan sonra Türkiye'ye sıçradı!