Son Dakika... Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem. AFAD'dan açıklama. İşte ilk gelen bilgiler

Tokat dün gece yarsından beri sallanıyor. Son deprem 18:11'de 5.6 büyüklüğünde gerçekleşti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

AFAD'dan alınan bilgiye göre merkez üssü Tokat olan 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydna geldi.

Deprem sonrasında Tokat sokaklarında yaşanan panik kameralara böyle yansıdı:

DEPREM NERELERDE HİSSEDİLDİ?

Deprem Karadeniz ve İçanadolu başta olmak üzere; Samsun, Yozgat, Giresun, Nevşehir, Sivas, Kayseri ve birçok ilde hissedildi.

Şiddetli sarsıntı sonrasında vatandaşlar büyük panik yaşadı.

Deprem yerin 5.99 kilometre derinliğinde hissedildi.

Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 5.7, derinliğini de 5 kilometre olarak açıkladı.

TOKAT'TA 5 DAKİKA SONRA İKİNCİ DEPREM

Tokat'ta 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından saat 18:16'da ikinci bir deprem yaşandı. AFAD ikinci depremin büyüklüğünü 3.4 olarak açıkladı.

Sulusaray başta olmak üzere yer yer sartıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Tokat'ta 4.0 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Son depremin saati 21:43 olarak kayıtlara geçti.

"BÜTÜN KURUMLARIMIZ TEYAKKUZ HALİNE GEÇİRİLMİŞTİR"

Tokat'taki deprem sonrası AFAD'dan yeni yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18:11'de meydana gelen deprem sonrası Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında ilgili bütün kurumlarımız teyakkuz haline geçirilmiştir.

Tokat ilimize; Sivas, Samsun, Çorum

Yozgat ilimize; Ankara, Kayseri, Amasya, Kırıkkale illerimizdeki AFAD ekipleri sevk edilmiştir.

AFAD Başkanımız Vali Sn.Okay MEMİŞ, AFAD Müdahale Hizmetleri Genel Müdürü ve Arama Kurtarma Daire Başkanı deprem bölgesine intikal etmektedir.

Ekiplerimizin saha tarama çalışmaları aralıksız devam etmektedir."

BAKAN KOCA SON DURUMU AÇIKLADI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depremle ilgili son bilgileri paylaştı. Koca şu ifadeleri kullandı;

Tokat Sulusaray İlçesinde 5.6 büyüklüğünde meydana gelen depremde; Tokat Yeşilyurt ilçesinde 1 kişi etkilenmiştir.

Tokat’ın Sulusaray İlçesinde bir ev ve bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır. Tokat’ın Artova ilçesinde bir cami minaresi yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.

Yozgat İli Gümüşsuyu Köyünde bir ev, Yelken Köyünde bir ev, Elmalıçiftliği Köyünde bir ev yıkılmış olup etkilenen olmamıştır.

Tokat ilinden 15 ambulans, 3 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Yozgat İlinden 5 ambulans, 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı, Sivas İlinden 1 UMKE ve 1 UMKE Acil Müdahale Aracı bölgeye görevlendirilmiştir. Depremi hisseden vatandaşlarımıza çok geçmiş olsun. Allah ülkemizi felaketlerden korusun.

HEYELAN OLDU

Öte yandan, Sulusaray ilçesi ile Buğdaylı köyü arasında bulunan yolda deprem nedeniyle heyelan meydana geldiği bildirildi.

"2 KATLI EV VE 5 AHIR YIKILDI" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Art arda depremlerin ardından AFAD, son durumu paylaşmıştı. İlk yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;

"Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde saat 18.11’de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki #deprem Tokat, Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum illerimizde yoğun bir şekilde hissedilmiştir.

An itibarıyla; Yozgat ilimizde 2 katlı bir ev ile Tokat ilimizin Sulusaray ilçesinde 5 ahırın etkilendiğine dair ihbarlar alınmış olup; ekiplerimizin saha tarama çalışmaları devam etmektedir.

Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız. Gelişmeleri takip ediyoruz."

AFAD: HASARLI YAPILARA KESİNLİKLE GİRMEYİN

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı tarafından yapılan bir başka açıklamada ise, "Deprem sonrası bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girmeyin. Riskli binaların çevresinde bulunmayın. Haberleşmelerinizi kısa mesaj servisi (SMS) ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapın. Resmi birimlerin uyarılarını takip edin" uyarısı yapıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada olduğunu söyledi.

Sulusaray ilçesinde daha önce iki deprem daha yaşandığını ve oradaki incelemelerinin ardından Artova ilçesine geldiğini belirten Hatipoğlu, "Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ben de Artova ilçemizdeyim. Vatandaşlarımızla beraberim. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Ekiplerimizin sahada çalışmaları devam ediyor. Bütün hemşehrilerimize çok geçmiş olsun. Allah beterinden korusun." dedi.

"YIKILAN EVLER VAR"

Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, "Buğdaylı köyünde bazı evler yıkıldı." açıklamasında bulundu. Kılıç, "Şu ana kadar ölü ya da yaralı bildirimi olmadı. 2 minare yıkıldı." dedi.

"7 SANİYE KADAR SÜRDÜ"

Sarsıntının alttan geldiği ve 7 saniye kadar sürdüğü belirtildi. Deprem avizeleri bu şekilde salladı...

BAKAN YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Ali Yerliya yaşanan deprem ile ilgili şu açıklamayı yaptı:

Tokat ili Sulusaray ilçesinde 5️⃣,6️⃣ büyüklüğünde meydana gelen depremde Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır.

Gelişmeleri takip ediyoruz.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.

TOKAT DÜN GECE DE SALLANMIŞTI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece de 4.7 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

NACİ GÖRÜR'DEN AÇIKLAMA

Art arda meydana gelen depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, "Dün ve bugün depremler oldu. Dünkü Malatya, Battalgazi’de 4,3 büyüklükte, diğeri Sulusaray Tokat’ta ve 4,1 büyüklükte. Malatya depremi muhtemelen Doğanşehir’den Yeşilyurt yakınlarından Malatya’ya uzanan bir fay üzerindedir. Bu fay MTA canlı fay haritası üzerinde yoktur. Bu fay bu aralar sıkça 4 mertebesinde deprem üretmektedir. Bugün Tokat’ta olan deprem, KAF’dan ayrılan ve GB istikametinde Anadolu levhası içerisine uzanan bir fay üzerindedir." dedi.

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI: BELLİ BAŞLI KONUTLARDA SIKINTILAR VAR

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu "Şehir merkezinde ciddi bir durum yok. Sulusaray'da belli başlı konutlarda sıkıntılar var." dedi.

Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi Beşiktaş'ta kaleye ilk aday Altay Bayındır Arina Fedorovtseva tatil sezonunu açtı Temassız kart ödemelerinde işlem limiti artıyor! Görür'den 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem uyarısı