Okullar 3 gün daha tatil mi olacak. 23 Nisan'dan sonra 3 gün tatil mi. Öğrencilere müjde. 3 günlük tatil ne zaman başlayacak?

Okullar 3 gün daha tatil oluyor. Ara tatil ve Ramazan Bayramı'nın birleşmesiyle 9 gün tatil yapan bütün öğrencilerin tatili 23 Nisan'dan sonra da uzayacak. Peki 3 günlük tatil ne zaman başlayacak ve bitecek? 3 günlük tatil hangi gün?

Okulların 3 gün daha tatil olması gündemde yer aldı. Öğrencilerin 17 Nisan'da başlayan ara tatili 20 Nisan'da sona erdi. Ara tatilin Ramazan Bayramı ile birleşmesinin ardından öğrenciler 9 gün tatil yaptı.

Bayram sonrasında 24 Nisan'da okullar açıldı. Öğrenciler 24 - 28 Nisan haftasında ders görmeye devam edecek.

24 Nisan'da okulların açılmasının ardından bir mutlu edici haber daha geldi. Okullar 23 Nisan'dan sonra 3 gün daha tatil olacak. Peki 3 günlük tatil ne zaman başlayacak ve bitecek?

1 MAYIS RESMİ TATİL Mİ?

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı bu yıl pazartesi gününe denk geliyor. 22 Nisan 2009'da TBMM'de kabul edilen 5892 sayılı yasanın, 27 Nisan 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle 1 Mayıs resmi tatil olarak kabul edildi. Bu tarihte kamu kurum ve kuruluşları ile okullar kapalı olacak. 

23 NİSAN'DAN SONRA OKULLAR 3 GÜN DAHA TATİL

Öğrenciler 24 - 28 Nisan haftasını okulda ders görerek geçirecek. 1 Mayıs'ta ise resmi tatil nedeniyle okullar kapalı olacak. 1 Mayıs tatili 29 - 30 Nisan hafta sonu tatiliyle birleşecek. Böylelikle öğrenciler 20, 30 Nisan - 1 Mayıs tarihlerindde 3 günlük tatil yapacak.

3 AYLIK YAZ TATİLİ NE ZAMAN?

3 aylık yaz tatili okulların kapanacağı 16 Haziran'da başlayacak. Yaz tatiliyle ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona eriyor. Herhangi bir uzatma yapmayacağız" dedi.

KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Kurban Bayramı bu yıl 29 Haziran - 2 Temmuz tarihlerinde olacak. Dini bayramlarda okullar ve kamu kuruluşları tatil oluyor. Ancak Kurban Bayramı öğrencilerin yaz tatiline denk gelecek. 

Şenol Güneş'in yeni adresi Güney Kore Milli Takımı Altın için üstüne basa basa uyardı: Sakın ha... Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! Akaryakıt fiyatları güncellendi: Çifte zam geldi! 90 yıl sonra 'Tuz Ekspresi' olarak sefere başladı