İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! 300 metrekarelik alanda üretiyor, yıllık geçimini rahatça sağlıyor: Salep orkidesi nedir, nasıl yetiştirilir, salep orkidesi izni nasıl alınır?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen özel izinle üretilen salep orkidesi yetiştirene gelir kapısı oldu. İçecek, dondurma, pastacılık ve kimya sektörlerinde kullanılması dolayısıyla talep gören salep orkidesinin Samsun'daki üretim alanı her geçen yıl artıyor.

Kaynak: A.A

Tarım ve Orman Bakanlığından alınan özel izinle Samsun'da dikimi yapılan salep orkidesinin hasadına başlandı.

Ekonomik değerinin yüksek olması ve yumrularının toz haline getirilerek içecek, dondurma, pastacılık ve kimya sektörlerinde kullanılması dolayısıyla talep gören salep orkidesinin Samsun'daki üretim alanı her geçen yıl artıyor.

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde ekimine 2016'da 6 dönüm arazide başlanan salep orkidesinin üretim alanı bu yıl 120 dönüme, üretici sayısı da 500'e çıktı.

Icardi, Wanda Nara'nın çıplak fotoğrafını paylaştı Yiyen bağımlısı oluyor, tek tek elleriyle topluyor 2024 bitmeden zengin olacak burçlar belli oldu 3 farkı 9 saniyede görebilenler yüksek IQ'lu Kızıl Goncalar hasreti bitiyor! Sevişme sahneleri gündem olmuştu...