Manisa Büyükşehir Belediyespor'u mağlup eden Anadolu Efes dörtlü finale yükselmeyi başardı

Basketbol Erkekler ING Türkiye Kupası çeyrek finalinde Anadolu Efes, Manisa Büyükşehir Belediyespor'u 94-85 yendi ve dörtlü finale adını yazdıran ilk ekip oldu.

Kaynak: A.A

Karşılaşmaya hızlı başlayan Manisa Büyükşehir Belediyespor, hem boyalı alanda hem üç sayı çizgisinin gerisinde etkili oldu. Misafir ekip, 6. dakikada Terry'nin basket faulden bulduğu sayılarla farkı çift hanelere çıkardı: 19-7. İlk çeyrek, Manisa Büyükşehir Belediyespor'un 27-18 üstünlüğüyle tamamlandı.

Müsabakanın ikinci çeyreğine etkili başlayan Anadolu Efes, özellikle Rıdvan Öncel'in sert savunmasıyla rakibinin oyun kurmasına izin vermedi. İlk 3 dakikada kendi potasında sadece 2 sayıya müsaade eden lacivert-beyazlılar, hücumda ise Thompson ile etkili oldu ve 14. dakikada skoru dengeledi: 29-29. Larkin, Clyburn ve Rıdvan Öncel ile söz konusu bölümde serisini 13-0'a taşıyan Anadolu Efes, 15. dakikada 34-29 öne geçti ve ilk yarıyı 51-47 üstünlükle kapattı.

İkinci yarıya Clyburn'ün etkili oyunuyla giren Anadolu Efes, 25. dakikada farkı çift hanelere çıkardı: 64-54. Kalan bölümde Cruz, Roberson ve Terry ile skor üreten konuk ekip farkı 4 sayıya kadar çekse de final periyoduna lacivert-beyazlıların 72-68 üstünlüğüyle girildi.

Karşılıklı basketlerle başlayan son çeyrekte Cruz'un basketlerine Larkin ve Clyburn ile cevap veren Anadolu Efes, 35. dakikayı 85-78 önde geçti. Kalan bölümde rakibinin farkı kapatmasına izin vermeyen lacivert-beyazlılar, parkeden 94-85 galip ayrıldı.

Konya'daki Karatay Spor ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek dörtlü final heyecanı, 16-18 Şubat tarihlerinde yaşanacak.

Şenol Güneş'in yeni adresi Güney Kore Milli Takımı Altın için üstüne basa basa uyardı: Sakın ha... Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! Akaryakıt fiyatları güncellendi: Çifte zam geldi! 90 yıl sonra 'Tuz Ekspresi' olarak sefere başladı