Magnum dondurmaları iki ülkede acilen toplatılıyor. Türkiye'de toplatılacak mı? Önceden satın alanlara yemeyin uyarısı yapıldı

İngiliz hızlı tüketim ürünleri şirketi Unilever, Magnum dondurmalarının bir kısmını metal içerebileceği endişesiyle acilen toplatma kararı aldı. İngiltere ve İrlanda'da toplatılacak ürünlerle ilgili Gıda Standartları Ajansı, ürünü satın alan müşterilere "yememeleri" çağrısında bulundu. Türkiye'de toplatılacak mı?

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi

Unilever, İngiltere ve İrlanda'da üçlü paketler halinde satılan Magnum bademli dondurmaları olası plastik ve metal varlığı nedeniyle acil olarak toplama kararı aldı.

Gıda Standartları Ajansı, bunun dondurmaları yemek için güvensiz hale getirdiği konusunda uyarıda bulundu.

Ürünü satın alan müşterilere "yememeleri" çağrısında bulunulurken, gıda güvenliği gözlemcisi, dondurma satan tüm perakende mağazalarda müşterilere ürünün neden toplatıldığını ve ne yapmaları gerektiğini açıklayan duyurular asılacağını söyledi.

İngiltere ve İrlanda'da L3338, L3339, L3340, L3341, L3342 parti kodlarıyla ve Son Kullanma Tarihi 12/2025 olan dondurma kutularının bu durumdan etkilendiği bildirildi.

Ünilever'in Türkiye ofisinin internet sitesinden ve sosyal medya hesaplarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Mıknatıs gibi çekip kendi içine hapsediyor! Klozote peçete serenler yandı! Zararı varmış WhatsApp'tan 'gizli erişim' açıklaması Bu burçlara para kene gibi yapışacak! Okan Buruk, Trabzonspor'un yıldızına kanca taktı Ayrılık acısına son! Yapay zeka silecek