LA Times: Erdoğan'ın yanıtı demokraside erozyon yarattı!

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, yolsuzluk soruşturmasını yazdı.

Türkiye'deki yolsuzluk soruşturmasının ekonomiye zarar verdiği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı taarruza geçmesine yol açtığı savunulurken "Kargaşanın, bireysel özgürlükler üzerinde dondurucu bir etkisi oldu" yorumları yapılıyor. 



ABD'nin önde gelen gazetelerinden Los Angeles Times, yolsuzluk soruşturması ve bunu izleyen gelişmelerin toplum üzerindeki etkilerini "Türkiye'deki yolsuzluk skandalı toplumun tüm katmalarını vuruyor" başlığını kullandığı İstanbul kaynaklı geniş bir haberde irdeliyor.



"ERDOĞAN'IN SORUŞTURMAYA YANITI KIRILGAN DEMOKRASİDE EROZYON YARATTI"



Yolsuzluk soruşturmasının "Türkiye'nin bir zamanlar çok canlı olan ekonomisini baltaladığını, devlet kontrolünün temellerini sarstığını" düşünen gazete, analistlere atfen "Erdoğan'ın soruşturmaya giderek otoriterleşen yanıtı, Türkiye'nin zaten kırılgan olan demokrasisinde erozyon yarattı" savını dile getiriyor.



Gazeteye göre, "Kargaşanın bireysel özgürlükler üzerindeki dondurucu etkisi, Washington'da kaygı yarattı", özellikle Başbakan Erdoğan'ın ABD Büyükelçisine yönelik örtülü eleştirilerinin ardından.



"SEÇİMLER ERDOĞAN VE PARTİSİ İÇİN TEST"



Haberde ABD'nin önde gelen düşünce kuruluşlarından Dış İlişkiler Konseyi'nin kıdemli Ortadoğu uzmanı Steven Cook'un "Bu kuşkusuz ki Erdoğan döneminin en büyük krizi" değerlendirmesi yansıtılıyor. 



Cook, krizin yansımalarının tam olarak ortaya çıkmasının zaman alabileceğini belirtirken Mart'taki seçimlerin Erdoğan ve partisi için test olarak niteliyor.



LA Times, Erdoğan'ın yolsuzluk soruşturmasının ardından nasıl harekete geçtiğini anlatırken de "Daha önce Batı'da demokrasi ile İslami bir görünümün bağdaşabileceğinin kanıtı olarak bir kahraman gibi gösterilen Erdoğan'ın hızlı biçimde taarruza geçtiği" yorumunu yapıyor. 



"AK İMAJINA İNANIP DESTEKLEYENLER İÇİN DERİN HAYAL KIRIKLIĞI"



Erdoğan'ın "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" stratejisinin doğrultusunda "Erdoğan'ın Türkiye'nin hala güçlü olan ordusu ile bir yakınlaşmayı aradığının işaretini verdiğini" öne süren ABD'li gazeteye göre, "mevcut (yolsuzluk) skandalın boyutu, Erdoğan ilk iktidara geldiğinde AKP tarafından yansıtılan "ak' imajına inanıp destekleyenler için derin bir hayal kırıklığını" yaratmış durumda. (ANKA)


Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun