İngiltere, Amerika, Almanya... Türk gençleri en çok o ülkeleri tercih ediyor!

Türkiye'de gençlerin, daha iyi şartlarda iş bulmak gibi değişen koşullar nedeniyle, yurt dışında eğitim alma hayalleri her geçen gün artıyor. Yurt dışı eğitim denildiğinde ise, ilk üçe giren ülkeler değişmiyor.

Kaynak: İHA

Türk öğrencilerin tercih ettikleri ülkeler değişse de yurt dışında eğitime ilgi azalmıyor. Yurt dışı eğitim denildiğinde Türk öğrencilerin tercihi ilk olarak İngiltere ve Amerika olurken, Almanya ilk 3’te her zaman yerini alıyor.

DAHA İYİ ŞARTLARDA İŞ BULMA İSTEĞİ

Lise, üniversite eğitimini yurt dışında almak ya da yüksek lisansını yurt dışında yapmak sadece Türkiye’deki değil, tüm dünyadaki gençler için önemli bir özellik. Yapılan çeşitli araştırmalar bunun altındaki en önemli nedenin yurt dışında eğitim alanların daha çabuk ve daha iyi şartlarda iş bulması olduğunu gösteriyor. Bunun yanı sıra farklı kültürleri tanımak, farklı iş yapma biçimlerini öğrenmek, vizyoner ve kişisel olarak gelişmek, dünyanın en iyileri sıralamasındaki eğitim kurumlarından diploma sahibi olmak da diğer nedenler arasında yer alıyor.

Türk öğrencilerin yurt dışında eğitim destinasyonları farklı etkenler nedeniyle değişikliğe uğrayabilse de sıralamada yeri asla değişmeyenler olabiliyor. Konu hakkında açıklamada bulunan IEFT Yurt Dışı Eğitim Fuarları Genel Müdürü Deniz Akar, “Türk gençlerin ilk ikisi her zaman bellidir; İngiltere ve Amerika. Bunu köklü bağlara sahip olduğumuz ve çok kaliteli bir eğitim sistemine sahip olan Almanya izler. Kanada; Amerika ve İngiltere’ye göre daha cazip fiyatları ve sunduğu çalışma izinleriyle tercih edilir. Bunlar değişmez kurallardır. Fakat son bir iki senedir Türk öğrencilerin Avrupa’ya daha çok ilgi gösterdiğine şahit oluyoruz. Özellikle Almanya, İtalya, Hollanda ön plana çıkan ülkeler. Bu ülkeleri İskandinav ülkeleri ve ardından Doğu Avrupa ülkeleri izliyor” dedi.

EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜLKE İNGİLTERE

Deniz Akar’ın verilerine göre şu an Avrupa’da en çok tercih edilen ülkeler sıralaması; İngiltere, Almanya, İtalya, Hollanda, İskandinav ülkeleri ve Balkan ülkeleri şeklinde. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Akar, İngiltere, Amerika ve Almanya neden vazgeçilmez? sorusuna ise, "İngiltere, Amerika ve Kanada Türk öğrencilerin ve ebeveynlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. İngiltere’nin eğitim kalitesi, eğitim kurumlarının dünya sıralamalarındaki lider konumu ve başarılı öğrencilere sunduğu burs imkanları bu ülkeye olan ilginin temel sebebi. Son yıllarda İngiltere’nin öğrencilere okurken çalışma imkânı da sunması bu ilgiyi perçinledi. İngiltere’ye sadece üniversite ve yüksek lisans için değil aynı zamanda dil okulu ve yaz okulu için de yüksek bir talep var. Her yıl binlerce öğrenci sadece dil eğitimi almak için İngiliz eğitim kurumlarının yolunu tutuyor." değerlendirmesinde bulundu.

Türk öğrencilerin rüyalarını süsleyen bir diğer ülke de Amerika... Yurt dışında eğitim planlayan hemen hemen her öğrenci öncelikle Amerika’daki alternatiflerini inceliyor. Amerika; dünya sıralamasına soktuğu pek çok okul, eğitim sisteminin Türk öğrencilerin aşina olduğu bir tarza sahip olması gibi sebeplerle tercih ediliyor.

MÜHENDİSLİK OKUYANLARIN TERCİHİ ALMANYA

Almanya’daki Türk nüfusun fazlalığı, ülkedeki yaşam şartlarının aileler tarafından bilinmesi ve en önemlisi Almanya’daki devlet üniversitelerinin yurt dışından gelen öğrencilere de ücretsiz olması ülkenin tercih edilmesindeki en önemli sebepler. Özellikle mühendislik gibi bölümler tercih etmek isteyenler Almanya’dan vazgeçmiyor çünkü ülkenin bu alandaki başarısı dünya çapında biliniyor.

Fabrikada grup seks: 4 kişi olay anında basıldı Yarın başlıyor uyarı geldi. Meteoroloji açıkladı Ahlaksız komşunun yaptıklarını açıkladı... Esra Ezmeci'nin damacana cevabı kırdı geçirdi İşte Green Card 2025 sorgulama ekranı Vahşet... Afrodizyak için kartalları öldürüyorlar!