Finlandiya'nın NATO üyeliği. Stoltenberg: Finlandiya sarsılmaz güvenlik şemsiyesi altına girecek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Stoltenberg ittifakın kuruluş anlaşmasındaki 5. maddeyle Finlandiya'nın "sarsılmaz güvenlik garantisi" altına gireceğini söyledi.

Kaynak: A.A

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Finlandiya'nın bugün NATO'ya üye olarak İsveç'ten farklı olarak nasıl bir güvenlik garantisi elde edeceği sorulan Stoltenberg, bugün tam üye olacak Finlandiya'nın bundan böyle ittifakın tüm askeri ve sivil yapılarına dahil olacağını hatırlattı.

Stoltenberg, "Ancak en önemlisi Finlandiya üye olarak sarsılmaz bir güvenlik garantisi elde edecek. Toplu savunmamızdaki 'Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için' anlamındaki 5. madde bugünden itibaren Finlandiya için de uygulanacak." dedi.

Bir Norveçli olarak Finlandiya'yı NATO'da üye olarak karşılayan Genel Sekreter olduğu için mutlu ve gururlu olduğunu aktaran Stoltenberg, Finlandiya'nın demokratik bir ülke olarak NATO'ya katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Okan Buruk, Yusuf Yazıcı ile görüştü Otobüs kazası katliamı: 25 ölü Hisar cinsi koyunlara yoğun ilgi İstanbul'da 1 Mayıs tedbirleri alınmaya başlandı! Cinsiyet değiştirmişti: İç çamaşırlı pozlar geldi Arınç'tan Özgür Özel'e: Allah bin kere razı olsun