Dries Mertens, Mauro Icardi ve Hakim Ziyech şov yaptı. Galatasaray evinde Sivasspor'a gol oldu yağdı

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında lider Galatasaray sahasında konuk ettiği Sivasspor'a gol oldu yağdı. Ziyech, Mertens ve Icardi'nin ikişer golle yıldızlaştığı maçta Galatasaray, Sivasspor'u 6-1 gibi net bir skorla mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 35. haftasında şampiyonluk yolunda puan kaybına tahammülü olmayan Galatasaray kendi saha ve seyircisi önünde Sivasspor'u konuk etti.

Maçın başından sonuna kadar çok dominant bir oyun ortaya koyan Galatasaray, Sivasspor'u 6-1 mağlup ederek şampiyonluk yolunda kritik bir üç puanı daha hanesine yazdırdı. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri Dries Mertens(2), Hakim Ziyech(2) ve Mauro Icardi(2) kaydetti. Sivasspor'un tek golü Caner Osmanpaşa'dan geldi.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 96'ya yükseltti, Sivasspor ise 48 puanda kaldı. Galatasaray önümüzdeki hafta Fatih Karagümrük deplasmanına konuk olacak. Sivasspor ise evinde Başakşehir'i konuk edecek.

DRIES MERTENS'TEN İKİ GOL VE BİR ASİST

Hafta içinde yaşadığı sakatlık nedeniyle Sivasspor maçında sahada olup olmayacağı belli olmayan Dries Mertens maçı çözen isimlerden biri oldu. Attığı iki golün yanı sıra Mauro Icardi'nin de golünde asisti yapan Dries Mertens, 75. dakikada yerini alkışlar eşliğinde Kerem Aktürkoğlu'na bıraktı.

ZIYECH'TEN NEFİS FÜZE

Sivasspor maçının yıldızlarından biri olan Hakim Ziyech kendisinin iki, takımının dördüncü golünde klasını konuşturdu. Ceza sahası dışından nefis bir vuruşla fileleri havalandıran Ziyech, sarı-kırmızılı formayla altıncı golünü attı.

MAURO ICARDI ATMAYA DEVAM EDİYOR

Sivasspor karşısında iki kez gol sevinci yaşayan Mauro Icardi geçen sezon olduğu gibi bu sezon da ligin son haftalarına damga vurmaya devam ediyor. Arjantinli golcü son 7 maçta 9 gol atarak takımının gol yükünü adeta tek başına sırtladı.

GALATASARAY PETROL OFİSİ KADIN TAKIMI, ALİ SAMİ YEN SPOR KOMPLEKSİ'NDE

Turkcell Kadınlar Futbol Süper Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray Petrol Ofisi maçın devre arasında Ali Sami Yen Spor Kompleksi zeminine indi. Galatasaray Petrol Ofisi oyuncuları sarı-kırmızılı taraftarların önünde şampiyonluk sevincini doyasıya yaşadı.

GALATASARAY YENİ REKORUN SAHİBİ OLDU

Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle 96 puana ulaşan Galatasaray, Fenerbahçe'ye ait olan "bir sezonda en çok puan toplayan takım" rekorunu kırdı

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

1' Galatasaray-Sivasspor maçı başladı.

11' Galatasaray gol perdesini açan taraf oldu. Barış Alper'in pasında ceza sahasında bomboş durumda olan Ziyech düzgün bir vuruşla skoru 1-0'a getirdi.

25' Mauro Icardi'nin pasında ceza sahası dışından şansını deneyen Lucas Torreira'nın şutu direğin bir karış üzerinden auta gitti.

34' Sivasspor tehlikeli geldi. Ceza sahası içi sol çaprazında Koita'nın sert şutunda Muslera üzerine gelen topta hata yapmadı.

38' Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Yine Barış Alper'in ceza sahasına çevirdiği topu bu kez Mertens yerden vuruşla fileleri yolladı ve skor 2-0'a geldi.

45' Galatasaray, Sivasspor karşısında ilk yarıyı Ziyech ve Mertens'in golleriyle 2-0 önde tamamladı.

46' İkinci yarı başladı.

53' Galatasaray üçüncü gole yaklaştı. Ziyech'in ceza sahası içinde dar açıda yaptığı vuruşta Ali Şaşal yumruklarıyla golü önledi.

54' Sivasspor farkı bire indirdi. Kornerden gelişen atakta arka direkte topu ağlara yollayan Caner Osmanpaşa skoru 2-1'e getirdi.

59' Galatasaray'da sahneye bu kez Icardi çıktı. Mertens'in ortasını çok şık bir vuruşla ağlarla buluşturan Icardi skoru 3-1 yaptı.

60' Galatasaray'da goller üst üste geliyor. Ceza sahası dışından nefis bir gol kaydeden Ziyech kendisinin iki, takımının dördüncü golüne imza attı.

70' Sivasspor'un Rey Manaj ile bulduğu gol VAR incelemesinin ardından ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı.

73' Galatasaray'dan beşinci gol. Icardi'nin kafayla indirdiği topu tek vuruşla ağlara gönderen Mertens skoru 5-1'e getirdi.

85' Serbest vuruş organizasyonunda Kerem Aktürkoğlu'nun ceza sahasına çevirdiği topu tek vuruşla ağlara gönderen Icardi skoru 6-1 yaptı.

Şenol Güneş'in yeni adresi Güney Kore Milli Takımı Altın için üstüne basa basa uyardı: Sakın ha... Naci Görür en çok endişe ettiği bölgeyi açıkladı İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! Akaryakıt fiyatları güncellendi: Çifte zam geldi! 90 yıl sonra 'Tuz Ekspresi' olarak sefere başladı