'Bu, ölüme terk etmek demek'

Fazıl Say soruyor: ''Koskoca devlette? Bir sistem yaratmak varken? Değer mi?''

Kültür Bakanlığı'nın son şeklini verdiği yasa taslağıyla ilgili sanatçı Fazıl Say'ın Facebook'ta kendi sayfasında yayınladığı yazı şöyle:



''Türkiye ’deki tüm Devlet Opera ve Balesi kurumlarına, tüm Devlet Tiyatroları’na, orkestralarımıza, korolarımıza yeni uygulamalar getirilecekmiş. Görünen o ki, ‘teşvik ve ikramiye’ maaşları kaldırılıyor. Bu demektir ki, sanatçıların maaşlarına önceye oranla % 35 civarı kesinti olacak. Yaşamları zorlaşacak. Ayrıca bütün bu devlet kurumları özelleştirilecekmiş. Erken emekliliğe destek verilecekmiş.



Durun daha bitmedi; Devlet, ‘beğendiği projelere’ destek verecekmiş. Onda da ‘en fazla proje maliyetinin % 50’sine destek’ olunacakmış. Hangi projelerin seçileceğine karar veren 11 kişilik bir ‘ sanat jürisi’ oluşturulacakmış.



Haberin detayı için tıklayın


Altın için üstüne basa basa uyardı: Sakın ha... İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! Akaryakıt fiyatları güncellendi: Çifte zam geldi! Okan Buruk, Attila Szalai'nin peşinde 90 yıl sonra 'Tuz Ekspresi' olarak sefere başladı Güvenliğe saldırmıştı, 23 yıl hapsi istendi