Türk çift üretti, uçaksavar bile yıkamamadı! Türk mühendis çiftten müthiş buluş: 'Lego beton' uçaksavar mermisini bile durdurdu

Lego oyuncaklardan yola çıkan Doç. Dr. Murat Gökçe ve eşi Sonnur Gökçe 'modüler balistik lego beton' geliştirdi. Askerler tarafından uçaksavar mermisi ile test edilen lego beton yıkımladı. 14.5 mm'lik zırh delici mermi, çarptığı lego beton tarafından durduruldu.

Kaynak: İHA

Amasya’da Doç. Dr. Murat Gökçe ve kimya mühendisi eşi Sonnur Gökçe’nin geliştirdiği ‘modüler balistik lego beton’, askerler tarafından uçaksavar mermisiyle test edildi. Ateşlenen 14.5 mm’lik zırh delici merminin çarptığı lego beton tarafından durdurulduğu anların görüntüleri kaydedildi. Amasya Üniversitesi’nde çalışmalarını sürdüren çiftin uzun yıllardır üzerinde çalıştığı projede geliştirilen lego beton, 2 bin dereceye kadar ısıya ve depreme karşı dayanabiliyor.

İzinle üretilen salep orkidesi gelir kapısı oldu! 90 yıl sonra 'Tuz Ekspresi' olarak sefere başladı Yok böyle düğün! Kilolarca takıldı valizle taşındı Filenin Sultanları kırmızı formalarıyla büyüledi! Canan Karatay en sağlıklı içeceği açıkladı Kadınların el emeği göz nuru bu pazarda!