Sümela Manastırı gece saatlerinde de büyüleyecek. Işıklandırılan 300 metre yükseklikteki UNESCO listesindeki muhteşem Sümela Manastırı'nda çalışmalar tamamlandı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan, Karadağ'ın eteğindeki sarp ve kayalık alana kurulu tarihi Sümela Manastırı'nda çevre düzenlemesi kapsamında yapılan ışıklandırma çalışmaları tamamlandı. Ortaya çıkan görüntü ise Sümela Manastırı'na hayran bıraktırdı.

Kaynak: A.A

Türkiye'nin önemli inanç turizmi rotalarından Sümela Manastırı, yapılan ışıklandırma çalışmasıyla dik yamaçtaki ışıltılı görüntüsüyle geceleri de dikkati çekecek. Trabzon'un Maçka ilçesindeki Karadağ'ın Altındere Vadisi'nde 300 metre yükseklikte kayalar oyularak inşa edilen Sümela Manastırı, her mevsim misafirlerine doğa, tarih ve kültürü bir arada sunuyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde de yer alan manastır, kaya düşme riskine karşı Eylül 2015'te ziyarete kapatılmıştı.


Farklı sayıyı 5 saniye içinde bulabilir misin? MÜJDE! 5 modelde faiz sıfırlandı! İşte o araçlar.. Meğer birçok ev hanımı bu yöntemi kullanıyormuş Onaylı randevu dönemi başladı: Şimdi ne olacak? Meğer çözümü bu kadar kolaymış 5,6'lık depremin ardından dev yarıklar oluştu