Domatesi hem yiyin hem de yüzünüze sürün. Domatesin cilde faydalarını keşfedin. Günlük cilt bakımının olmazsa olmazı: Akneye meyilli cildinizi iyileştiriyor. Ölü hücreleri arındırıyor, sebum üretimini dengeliyor

GÖZENEKLERİ SIKILAŞTIRIR

Gözenekler açıldığında kir, bakteri vb. dahil olmak üzere birçok kirleticiyi çekerler. Domates gözenekleri sıkılaştırmak için doğal bir bileşen olarak çalışır.

Bir çay kaşığı domates suyu ile birkaç damla limon suyu kullanın. İyice karıştırın ve yüzünüze uygulayın. 5-10 dakika bekletin ve iyice durulayın. Bu cilt gözeneklerini sıkılaştırmaya yardımcı olacaktır. 

GÜNEŞ LEKELERİNİ AÇAR  

Domates güneş lekeleri ve bronzlaşma izlerinin giderilmesinde mükemmeldir. Cildi yatıştırmaya ve bronzluğu gidermeye yardımcı olan bol miktarda C vitamini ve A vitamini içerir.

Bir araştırma, domates salçasının güneş yanığını önleyen likopen açısından zengin olduğunu gösterdi. 

TAHRİŞ OLMUŞ CİLDİ YATIŞTIRIR  

Domateslerdeki iltihap önleyici bileşik, tahriş olan ciltler için iyidir. Beta karoten, C vitamini ve E vitamini, cilt üzerinde yatıştırıcı bir etkiye sahip olan temel bileşenlerdir. Bir çalışma, domateslerin cilt iltihabını yatıştırmaya yardımcı olan anti-inflamatuar özelliklere sahip olduğunu kanıtlamıştır.

Yumurta kabuklarının renginin sırrı ortaya çıktı Limonların küflenmesini önleyen tüyo açıklandı Farklı sayıyı 6 saniye içinde bulabilir misin? Ne çürüyor ne de filizleniyor! İşte tüyosu... Dünyanın en zehirli örümceği Türkiye'de yayılıyor İstanbul'da pazar günü: Hem maraton hem yarış var!