ZAHİD AKMAN, MECLİS BAŞKANLARINI SOLLAMIŞ

"Ne işin var Las Vegas’ta" diyerek Zahid Akman’ın yurtdışı gezilerini eleştiren Bülent Arınç, haklı çıktı.

Google Haberlere Abone ol
ZAHİD AKMAN, MECLİS BAŞKANLARINI SOLLAMIŞ

"Ne işin var Las Vegas’ta" diyerek RTÜK eski Başkanı Zahid Akman’ın yurt dşı gezilerini eleştiren Başbakan yardımcısı Bülent Arınç, haklı çıktı. Arınç, TBMM Başkanı olduğu 5 yıllık süre içinde yaptığı yurt dışı gezilerden 71 bin lira, Akman ise, aynı süre içindeki gezilerden 74 bin lira harcırah aldı.
DSP İstanbul milletvekili Süleyman Yağız’ın soru önergesini cevaplandıran TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Bülent Arınç, Köksal Toptan ve Mehmet Ali Şahin’in TBMM Başkanlığı dönemindeki yurt dışı gezi ve harcırahlarını açıkladı.
2002-2007 arasında Bülent Arınç, 41 kez yurtdışına çıktı ve 71 bin 26 lira harcırah kullandı.  Köksal Toptan, 26 kez yurtdışına çıktı ve 43 bin 913 lira harcırah ödendi. Mehmet Ali Şahin ise bir yıllık görev süresinde, 8 yurtdışı gezisinde toplam 11 bin 919 TL harcırah aldı.
Başbakan Yardımcısı Arınç, bir süre önce RTÜK yasa tasarısı TBMM’de görüşülürken, RTÜK üyelerinin yurtdışı seyahatlerini eleştirmiş ve Akman’ın Las Vegas seyahati için, ‘Gerekliyse gidilir ama, Las Vegas'ta ne işin var kardeşim… Nedir bu toplantı? Türkiye ile ne kadar ilgilidir? Kurumun artık Akman ya da başka bir şeyle üstünün gölgelenmesine izin vermemek lazım'' demişti.
Bir süre önce CHP Afyon milletvekili Halil Ünlütepe’nin soru önergesi de hükümet tarafından yanıtlanmış ve RTÜK üyesi ve eski başkan Zahid Akman’ın son 5 yıl içinde toplam 100 gün süreyle yurt dışı göreve gidip, 74 bin 980 lira harcırah aldığı açıklanmıştı.


(Gazeteport)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin