VE FEHMİ KORU BILDERBERG'DE

Gazeteci Fehmi Koru yazılarında katılanları eleştirdiği Bilderberg'in Ottawa'daki toplantısında yerini aldı. Türkiye'den Mustafa Koç, Güler Sabancı, Egemen Bağış, SABAH yazarı Soli Özel katılıyor.

Google Haberlere Abone ol
VE FEHMİ KORU BILDERBERG'DE

Gazeteci Fehmi Koru'nun yıllardır köşe yazılarında "esrarengiz" olarak tanımladığı ve katılanları eleştirdiği Bilderberg toplantılarına katılıp katılmayacağı ile ilgili esrar perdesi sonunda açıldı. Fehmi Koru, ilk kez SABAH'ın duyurduğu daveti alıp almadığı, toplantıya gidip gitmeyeceği konusunda, tüm yorumlara karşı, sessizliğini ısrarla korumuştu.


Sessiz sedasız Bilderberg'de
Koru'nun sessiz sedasız Kanada'ya gittiği ve dün Ottawa'da başlayan Bilderberg toplantılarında yerini aldığı ortaya çıktı. Bilderberg için "Eğer 'dünya hükümeti' diye bir şey varsa, işte örgütü" diye yazan Koru, bu toplantıya katılanlar için de 'gelecekleri değişiyor' imasındabulunmuştu. Koru'nun Ottawa'daki Bilderberg'e gitmesi yeni tartışmaları da beraberinde getirdi. Cengiz Çandar, "Fehmi Koru hakkında ben konuşursam yanlış olur" derken, Hürriyet Yazarı Ahmet Hakan, şunları söyledi:


Her şeyi yazmalı
"Eğer Fehmi Koru toplantıda nelerin konuşulduğunu gazetesinde yazarsa ben hiçbir sorun görmüyorum. Çünkü onun Bilderberg ile ilgili temel itirazı gizliliğe yönelikti. Eğer kendisi bu gizliliği parçalayacak bir tutum içinde olursa sorun yok. Ama o gizliliğin sürdürülmesine katkı sağlarsa derin bir çelişkinin içine düşmüş olacaktır. Onu eleştirip eleştirmememiz, onun tutumunabağlı."


İsimleri açıklasın
Koru'nun polemiğe girdiği yazarlardan Cüneyt Ülsever ise şunları söyledi: "Beni sükût-u hayale uğrattı. Fikirlerini paylaşmasam da Fehmi Koru'nun tutarlı bir insan olduğunu zannediyordum. Aleyhinde bu kadar rahat kelam ettiği kurumun davetlilerini de 'emperyalizmin uşakları' diye tarif ettikten sonra o daveti kabul etmesini hiç anlamadım. Ben geçen sene toplantıdan dönünce iki yazı yazdım. Yasak olan görüşülenleri yazmak değil, isimlerin zikredilmesini istemiyorlar. Fehmi Koru radikal bir iş yapsın ve isimleri de versin."
Bülent AYDEMİR / SABAH

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin