Sosyal medyada dini değerlere hakaret edildiği iddiasıyla şikayetçi oldular!

Bazı internet hesaplarından dini değerlere hakaret içeren paylaşımların yayınlandığını iddia eden bir grup, suç duyurusunda bulunup adliye önünde açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyada dini değerlere hakaret edildiği iddiasıyla şikayetçi oldular!

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nın C Kapısı önünde toplanan Genç Diriliş Platformu üyesi yaklaşık 20 kişi, "Ümmetin baş meselesi: Baş meselesi!", "O'na dil uzatanın baş yücelik devletindeki cevabı: Savaş ilanı!", "İslama ve peygamber efendimize hakaret etmek ifade özgürlüğü olamaz!" yazılı pankartlar açarak "Muhammedin ordusu kafirlerin korkusu" şeklinde slogan attı. Gruptan bir kişi "Artık bıçak kemiğe dayanmıştır. En kutsalımıza pis diller uzanmıştır. Devletin elinden geleni yapmasını bekliyoruz. Yoksa bizi meydanlara çıkarmasınlar" dedi. Grubun avukatlığını yapan Erdal Demir de, "Savcılığa gidip bu internet siteleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Bilindiği gibi kimsenin kutsalına hakaret etme hakkı yok. Eğer böyle bir suç oluşursa Türk Ceza Kanunu'nda açıkça düzenlenmiş; halkı kin ve düşmanlığa sevk etme ve alenen aşağılama suçu gerçekleşiyor" diye konuştu. 



Protestonun ardından Avukat Erdal Demir ve gruptan bazı kişiler, kendilerince tespit ettikleri 10 internet adresi hakkında suç duyurusunda bulunmak için adliye binasına girdi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin