Sırlar açığa çıktı, Cumhurbaşkanı itiraz etti!

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, eski hayat arkadaşı Valerie Trierweiler'ın, kitabında kendisi hakkında gerçek olmayan ifadeler kullandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sırlar açığa çıktı, Cumhurbaşkanı itiraz etti!

Cumhurbaşkanı Hollande, Nouvel Observateur dergisine, Trierweiler'ın geçen hafta piyasaya çıkan ve kendisiyle ilgili suçlamalarda bulunduğu kitabı hakkında mülakat verdi.



Hollande, Trierweiler'in, "Merci pour ce moment" (O an için teşekkür ederim) adlı kitabındaki, "(Hollande) Fakirlerin yanında gibi görünse de aslında onları hiç sevmez, hatta onlar hakkında 'dişsizler' diye konuşur. Onun zenginlerle arası iyidir" ifadelerine yanıt vererek suçlamaları reddetti.



Hollande, kendisinin hayatı boyunca yoksulların yanında olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:



"Ben bütün hayatım boyunca, tüm geldiğim görevlerde, yoksullara, dar gelirlilere yardım etmek, onları temsil etmek dışında bir şey düşünmedim. Asla güçlüden yana olmadım ama onlara düşmanlık da beslemedim. Ancak nereden geldiğimi de asla unutmadım."



Fransız Cumhurbaşkanı, nereden geldiğini unutmadığının ısrarla altını çizerek büyük dedelerinden örnekler verdi. Bir dedesinin Paris'te 2 göz bir evde, kendi halinde bir terzi olduğunu, kıt kanaat geçindiğini belirten Hollande, diğer dedesinin de Fransa'nın kuzeyinde çiftçi bir aileden geldiğini ve ilkokul öğretmeni olduğunu hatırlattı.



"Tüm bu geçmişime rağmen gerçekten nereden geldiğimi unutabileceğimi, tüm köklerimi bir kalemde silebileceğimi düşünüyor musunuz" yorumunda bulunan Hollande, yoksullar hakkında "dişsizler" ifadesini kullanmadığını ve bunun bir yalan olduğunu belirtti. Hollande, "Çok zor şartlarda, sefalet içinde yaşayan insanlarla tanıştım. Dişlerine bile bakacak durumları yoktu. Bu yoksulluğun ve sefaletin en üst kademesidir. Asla ama onların acılarıyla dalga geçen, onları aşağılayan ifadeler kullanmadım. Bu gerçekten beni derinden inciten bir yalandır" ifadesini kullandı.



Kitap satış rekoru kırdı



Trierweiler'ın geçen hafta piyasaya çıkan kitabı, ülkenin bir numaralı gündem maddesi haline geldi. Yayımlandığı ilk 4 günde 170 bin satan kitap için 270 bin adet daha sipariş verildi.



Gazeteci olan 49 yaşındaki Trierweiler, kitabında eski sevgilisini "soğuk" ve "duygusuz" olarak tarif ederek, fakirleri sevmemek ve yeteri kadar güler yüzlü olmamakla suçlamıştı.



Kitapta Hollande'ın fakirler için kullandığı iddia edilen "dişsizler" ifadesi ise sosyalist cumhurbaşkanının birçok çevre tarafından eleştirilmesine neden olmuştu. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin