Sabah'a yeni okur temsilcisi!

Yavuz Baydar'ın ardından gazeteye getirilen yeni okur temsilcisi belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Sabah'a yeni okur temsilcisi!

Sabah gazetesinde okur temsilciliği görevinden alınan Yavuz Baydar'ın yerine gelen isim belli oldu. Sabah gazetesi genel yayın yönetmeni Erdal Şafak, bugünkü köşesinden gazetenin yeni okur temsilcisini tanıttı.



İbrahim Altay, Sabah'ın yeni okur temsilcisi oldu. Şafak, Altay'ın okur temsilciliğini batıdaki emsallerine göre yürüteceğini belirtti.



İbrahim Altay kimdir?



Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunu.



Mezun olduktan sonra bir ekiple birlikte TRT için belgeseller hazırladı. TRT İnt.'de yayınlanan Memleketten Haber Var programına danışmanlık yaptı. Çeşitli edebiyat ve sanat dergilerinde yazdı.



2008-2010 yılları arasında ABD'de bulundu, UCLA'de 'Media Development' alanında araştırmalar yaptı. Medya etiği konusunda çalıştı.



Los Angeles'ta yaşadığı dönemde Welshman'ın 'underclass' tanımı üzerinde yaptığı bir alan araştırması nedeniyle 25 gün boyunca 'homeless' gibi yaşayarak evsizler üzerinde gözlemler yaptı. Evsizlerle birlikte sokakta geçirdiği günlere dair anılarını hikayeleştirerek Evsiz (Turkuvaz Kitap) adlı kitabında anlattı.



2010 yılından beri SABAH gazetesinde editör olarak çalışıyor. Sosyal ve kültürel konularda yoğunlaştı, kitap eleştirileri yazdı. İlk ve Orta Öğrenimdeki Akran Zorbalığı sorununa dikkat çeken bir yazı dizisi-kampanya başlattı.



A Haber'de yayınlanan İnsan Atlası programını hazırladı ve sundu. Altay bir süredir yine A Haber'de Uzun Hikaye adlı bir program yapıyordu.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin