Mehmet Altan: 'Ahmet Altan'ın ayrılığının muhalif olmasıyla ilgisi yok'

Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Mehmet Altan, kardeşi Ahmet Altan'ın istifasıyla başlayan Taraf gazetesindeki depremi Haberaktif'e yorumladı…

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Altan: 'Ahmet Altan'ın ayrılığının muhalif olmasıyla ilgisi yok'

Gökmen Karadağ'ın sorularını yanıtlayan Altan, kardeşinin ayrılığının muhalif yazılarıyla ilgisi olmadığın söyledi. "5 Yıllık bir sürecin getirdiği yorgunluklar var. Elinden geleni yaptı ve şimdi dinlenmek istiyor" dedi.

 

Altan, Karadağ'ın "Muhalif olmasının şu anda ayrılmasıyla bir ilgisi var mı?" sorusuna şöyle yanıt verdi:

 

Hayır yok. Aynı zamanda da bu Başbakan'ı eleştirme, demin bir arkadaşımla konuşuyordum. Yani orduyu eleştirirken iyiydi. Orduya en keskin eleştirileri yaparken iyiydi de şimdi statükonun yerini almaya yönelik bir zihniyeti, otoriter bir yapıya eleştiri yapınca mı kötü? Yani onun "bir başbakan ya da ordu üstünden bir ayrım yok" ilkesi var.



Bugün Başkbakan'ın Türkiye'nin demokratikleşme ve demokrasisinin oturması konusunda eski iştahının olmadığı, bunu çoktan bıraktığı, hepimizi şaşırtan bir noktaya geldiğinde orduyu eleştirirken bunu destekleyenlerin, Başbakan'ı eleştirirken neden şaşırdıklarını anlamıyorum. Demin de söyledim bu gazetenin hedefi demokrasi, yani Başbakan demokrasiden yana olursa destekliyorlar. Uzaklaşırsa ya benim içinde aynı şey. Bütün demokratlar için de aynı.

 

Bunun 5 yıllık bir sürecin dolması ve bunun getirdiği yorgunluklar var. Ahmet Altan elinden geleni yaptı ama şimdi romanlarına geri dönmek istiyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin