GOOGLE BİR ANDA 30 BİN KİŞİYİ NASIL KAYBETTİ?

Google bir kalemde 30.000 kişi kaybetti! İşte Google'ı şaşırtan ve sarsan olayın iç yüzü...

Google Haberlere Abone ol
GOOGLE BİR ANDA 30 BİN KİŞİYİ NASIL KAYBETTİ?

ABD 'deki California-Davis Üniversitesi çalışan ve öğrencileri için toplam 30 bin e-posta hesabına ihtiyaç duyan büyük üniversitelerden biri. Bu ağır işi kendi içinde sürdürmek yerine,  yakın  zamanda  Google'ın kurumsal Gmail hizmeti üzerinden sürdürmeye karar veren üniversitenin teknik ekibi, çok geçmeden bu kararından vazgeçti.


Üniversite'de görevli Peter Siegel yaptığı açıklamada, Gmail servisinin güvenlik konusunda kendileri açısından yeterince hassas olmadığı sonucuna vardıkları ve iletişim ihtiyacını kurum bünyesinin dışında çözme fikrinin bazı yöneticiler tarafından uygun karşılanmadığını açıkladı.


Bu karar üzerine Google Apps geliştirme ekibinin başkanı Jeff Keltner şunları söyledi; "Bu bizim sık karşılaştığımız bir durum değil. Pek çok okulun öğrencilerin hesaplarını Gmail üzerine taşıdığını görüyoruz".


Çok sayıda kullanıcısı olsa da, bir üniversiteyi kaybetmek Google için büyük bir sorun değil, asıl sorun bu kararın diğer eğitim kurumlarınca da desteklenip, iptallerin artması endişesi gibi görünüyor.


 
www.hurriyet.com.tr

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin