GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ: KOMUTAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Sekreteri Erdoğan Kahya, Kahramanmaraş'taki helikopter kazası sonrasında enkaz bölgesinde çalışma yapan Cihan Haber Ajansı muhabiri Lütfi Aykurt'un dağda bir komutan tarafından helikoptere alınmamasını "çok çirkin ve yanlış bir yaklaşım" olarak nitelendirdi.

Google Haberlere Abone ol
GAZETECİLER FEDERASYONU GENEL SEKRETERİ: KOMUTAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMALI

Erdoğan Kahya, "Lütfi kardeşimiz Antalya Gazeteciler Cemiyeti üyesidir. Buradan kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şimdi gazetecinin görevi nedir? diye bana sorsanız ya da 7 yaşında bir çocuğa sorsanız gazetecinin görevi nedir diye, verilecek cevap aynıdır. Gazetecinin görevi; halkı bilgilendirmektir. Lütfi'nin de o dağ başında olmasının bir tek sebebi var. Ne kendine hatıra fotoğrafı çekecektir. Ne de orada başka bir amaç için bulunmaktadır. Orada gazetecilik görevi için bulunmaktadır. Ve askeri helikoptere önce alınıp ardında da çalıştığı ajansın adını öğrenen bir komutan tarafından indirilmesi gerçekten şu asırda çok çirkin ve yanlış bir yaklaşımdır. İnsanların çalıştıkları kurumları nedeniyle ya da insanların meslekleri nedeniyle cezalandırılmasının çok yanlış olduğunu söylemek istiyorum." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin akreditasyon kapsamında belli kurumlara alınmamasının hem demokrasiye hem de anayasaya aykırı bir durum olmasına rağmen sadece devletin güvenliği açısından değerlendirilebileceğini ifade eden Kahya, ancak dağın başında bir basın mensubuna bunun uygulanmasını anlamanın mümkün olmadığını söyledi.

Ayrım yapılarak bir gazeteciyi helikoptere alan, diğerini almayan askeri görevli hakkında Genel Kurmay Başkanlığı tarafından soruşturma açılacağı inancını taşıdığını dile getiren Kahya, şöyle devam etti: "Son günlerde birbirinden değerli fikirleri nedeni ile takdir ettiğimiz sayın Genel Kurmay Başkanı'nı burada da göreve çağırıyorum. Burada Lütfi'ye yapılan hareket nasıl yanlışsa bu tür uygulamalar bundan sonra da devam edecektir. Bu örnek teşkil edecektir. Bu tür uygulamalara diğer kurumların yaklaşmamasını tavsiye ediyorum. Çünkü gazeteci sadece gazetecilik görevini yapmaktadır. Onun fikri yazdığı yazı haberlerinde yansımaz. Haber tarafsızdır, haber objektiftir. Biz bunun mücadelesini verirken gazetesi nedeniyle, çalıştığı ajansı nedeniyle insanların sınıflandırılmasının son derece yanlış olduğuna inanıyorum."


Zaman

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin