FATMA GİRİK'LE YATAĞA GİRDİM HEYECANDAN BİR ŞEY YAPAMADIM

Yaprak Dökümü’nün babası Halil Ergün, TV8’de yayınlanan Abdullah Şahin’in hazırlayıp sunduğu ‘Komiklik Zor Zanaat’ programının bu haftaki konuğu oldu.

Google Haberlere Abone ol
FATMA GİRİK'LE YATAĞA GİRDİM HEYECANDAN BİR ŞEY YAPAMADIM

Abdullah Şahin; sert, diktatör, gaddar baba rolleriyle tanıdığımız Halil Ergün’ün komedyenlik yönünü ortaya çıkardı. Programın başında ‘Ben oturaklı adam değilim, çocuk ruhluyum’ diyen Halil Ergün, aslında komik yönlerinin fazla olduğunu dile getirirken ‘Beni sinemada ve televizyonda sert adam rollerimle o noktaya koydular’ dedi.

ONLAR TRAMVAY ÇOCUKLARI BEN TAŞRALI DELİKANLIYIM

16 yaşında İznik’ten Haydarpaşa’ya gelen Ergün, bir taşra çocuğu olduğunu ve büyük şehre alışkın olmadığını söyleyerek, o dönemdeki duruşunu “Delikanlı” olarak nitelendirdi. Ergün: "O zamanlar okulda oturuşum, duruşum hep delikanlı halindeydi. Üsküdar’dan, Kadıköy’den gelen şehirli, bitirim çocuklara ben yetişemiyordum, taşralıydım.. Onlar tramvay çocuklarıydılar. Ve benim sene sonunda bütün derslerim zayıf geldi, okuldan tasdiknameyi aldım. Halamın yanına gittim" diyerek halasıyla olan anılarına başlıyor.

HALAM BANA CAM SİLDİRİRDİ

Sert duruşuyla tanıdığımız Ergün, İstanbul’daki halasının yanına yerleşince halasının kendisine nasıl temizlik yaptırdığını ve camları sildirdiğini de Komiklik Zor Zanaat programında Abdullah Şahin’e anlattı. Ergün o günlere dair anılarını; ‘Tam delikanlı hallerimdeyim. Koşuyolu’nda halam ve onun yaşlı annesi vardı. Gidip kalmıştım onlarda. Halam bana temizlik yaptırıyordu. Bizim evde tam oğlan çocuğu olarak büyütülmüşüm, cam sildiriyor kadın, çok sinirleniyorum, bir şey de diyemiyordum. Sokağa da çıkartmıyordu. Bir gün yine cam siliyorum, karşıda kızlar kikir kikir gülüyorlar. Benimle alay ediyorlardı. Bezi attım, halama da ilk postamı atıp bırakıp gittim evi. Gırgırla karışık anlatıyorum ama sancılı günlerimdi tabii ’ sözleriyle anlattı.

FATMA GİRİK'LE YATAĞA GİRDİM HEYECANDAN BİR ŞEY YAPMADIM

1988 yılında ‘Kadın Dul Kalınca’ filminde Fatma Girik’le yatağa giren Halil Ergün, hayranı olduğu sanatçıya karşı hislerini şu sözleriyle dile getirdi; ‘Fatma Girik’le ilk kez oynuyorum. Fatma Girik’in yüzlerce filmini seyrettim, hayranıyım. Ve yatak sahnesi çekiliyor ve çok heyecanlandım. Sonra Fatma Girik usta ve ‘Ne biçim şey bu! Böyle mi olur bu iş!" dedi beni sahneye hazırladı.

FİKRET HAKAN'IN KISKANÇLIĞINI ANLAYAMADIM

Fikret Hakan’ın kendisini yıllarca eleştirdiğini ve gizli bir kıskançlık yarattığı konusunu açan Abdullah Şahin’e yanıt veren Ergün; ‘Nöbetçi aktör’ konusu açılınca; “Fikret Hakan benim için daha kötü şeyler söyledi aslında ama şimdi konuşmak istemiyorum. Neden böyle yaptığını hiç bilemedim’ yanıtını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin