Fatih Altaylı: Zekeriya Öz haberi yüzünden dinlediler!

Paralel yapı iddiasıyla emniyet ayağına yapılan operasyonda, aralarında gazeteciler ve yazarların da bulunduğu kişilerin dinlemelerden dolayı şikayetçi oldukları bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Fatih Altaylı: Zekeriya Öz haberi yüzünden dinlediler!

Ses kayıtları ve dinlemelerle gündeme gelen ve paralel yapı iddiasıyla yapılan operasyonda, gazeteci Fatih Altaylı ve Fikret Bila'nın, soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdiği ortaya çıktı.



Müşteki sıfatıyla savcıya ifade veren gazeteci Fatih Altaylı, “Ben bu yapının Türkiye’de bir an önce sonlanmasını bir vatandaş olarak temenni ediyorum” dedi. Ramazan Akyürek ile 201 yılında iki kez telefon görüşmesi yaptığını bu görüşmelerde Akyürek’in kendisine hakaret ve tehtir ettiğini belirten Altaylı, “Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz’ün FBI ve CIA ile toplantı yaptığını haberleştirdiği için dinlendiğini” de söyledi.



Fikri’ kod ismiyle telefonu dinlenen bir başka gazeteci ise Milliyet Genel Yayın Yönetmeni Fikret Bila da savcılık ifadesinde “Ankara merkezli çalışmam nedeniyle böyle bir dinlemeye maruz kaldığımı zannediyorum. IMEI numaramı nereden ele geçirdiklerini bilemiyorum. Beni bu şekilde mağdur eden, sahte bilgi ve belgelerle dinleyen görevlilerden şikayetçiyim” dedi. (stargazete)



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin