HerGünBirFilm cebinizde!

© MEDYATAVA iPhone'unuza ücretsiz indirebileceğiniz HerGünBirFilm iPhone uygulaması yayında.

Google Haberlere Abone ol
HerGünBirFilm cebinizde!

15 yıldır Sinema Yazarları Derneği'ne (SİYAD) üye olan sinema yazarı Cem Altınsaray bildiği ve sevdiği filmleri paylaşmak için bir fikir buldu.  Altınsaray, 20 Haziran 2012 tarihinden bu yana, kişisel Twitter hesabından, 50 ila 100 filmde bir ara vererek, her gün bir film öneriyor. #hergünbirfilm etiketi altında, 'kıyıda köşede kalmış, nispeten az bilinen yahut unutulmuş ama hep iyi filmler' önermeye özen gösteriyor.



Altınsaray 200 filmin sonunda açılan Instagram hesabına olan ilgiden aldığı cesaretle 'HerGünBirFilm'i daha pratik ve herkesin faydalanabileceği bir platforma taşıdı. 251. filmden itibaren önerileri HerGünBirFilm'in iPhone uygulamasından da sinemaseverlerin takip edebilmesi, geriye dönük olarak tüm önerileri hatırlaması ve istenilen şekilde filtrelenebilmesi, izlenilenleri listeleyip paylaşabilmeleri gibi konulara öncelik tanıyarak bir platform oluşturdu. Yazarın 'Most Of Us Need The Eggs' isimli sinema blogu da uygulamaya dahil edildi. 



iPhone'lara ücretsiz indirilebilen HerGünBirFilm uygulamasıyla



- Sinemaseverler her gün yeni bir film önerisi bulabiliyor.

- Öneri sayfalarında filmlerin en can alıcı sahnelerinden, bir kısmı internette olmayan görsellere, künye bilgilerine ve bu filmlerin neden izlenmesi gerektiğini izah eden kısa tanıtım metinleri yer alıyor.

- Görüp beğenilen bir filme benzer ve yine HerGünBirFilm listesinden üç ayrı öneriyle daha karşılaşılabiliyor.

- Görüp beğenilen ve başkalarının da görmesi istenen filmler sosyal medyada arkadaşlar ve takipçilerle paylaşılabiliyor.   

- Tüm öneriler ister tek tek, ister dönem veya türe göre filtrelenerek incelenebiliyor.

- Görülen filmler İzlediklerim sayfasına eklenebiliyor.

- Uygulama içinde film, yönetmen, oyuncu ismi aratabiliyor.

- Her gün bir film öneren sinema yazarı Cem Altınsaray'ın kişisel sinema blogunu görüntülenebiliyor.

  


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin