Beyazperdede Yüzleşme Seansları

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, savaşa ve barışa kadınların gözünden bakan filmleri de programına aldı.

Google Haberlere Abone ol
Beyazperdede Yüzleşme Seansları

Barış görüşmeleri, çözüm süreci derken, Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali festival bu yıl savaşa ve barışa kadınların gözünden bakan filmleri de programına aldı.



Yönetmen Mizgin Müjde Arslan’ın “Ben Uçtum Sen Kaldın” filmi 9-16 Mayıs tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak. Yönetmen, yıllar süren savaştan payına düşeni 80 dakikaya sığdırıyor.



Mizgin Müjde Arslan hem kadın hem Kürt olduğu için, bir de üstüne sinema gibi eril bir alanda kendini var etmeye çalıştığından, ayrımcılıktan payını fazlasıyla almış bir genç kadın… Güçlüklere emeğiyle, sanatıyla, üretimden aldığı güçle direnen, çocukluğunun hikayelerine sırtını verip “ötekinin berikisi” bir halkın acısını peliküle sarmaktan vazgeçmeyen, aklı fikri sinemada bir yönetmen…



“Ölüm Elbisesi: Kumalık” adlı belgeseliyle geçtiğimiz yıllarda Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’ne konuk olan Müjde Arslan, bu yıl festivale iki filmiyle birden katılıyor. "Asya" ve "Ben Uçtum Sen Kaldın", festivalde özgün diliyle, yani Kürtçe olarak gösterilecek üç filmden biri.



Müjde Arslan’ın bu yıl festivallerde fırtına gibi esen belgeseli “Ben Uçtum Sen Kaldın”, İmralı görüşmeleri, demokratik açılım ve nihayetinde barış sürecini çokça tartıştığımız şu günlerde bir yüzleşme seansı olarak beyazperdede. Ankara’da 16.Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde gösterilecek olan bu film, İstanbul'dan Mahmur Mülteci Kampı'na uzanan bir yolculukta bir kadının hiç görmediği gerilla babasını aramasının öyküsü.



Yönetmenin festivalde gösterilecek diğer filmi “Asya” ise, kardeşlerine bakması için okula gönderilmeyen 12 yaşındaki Asya’nın hikayesi.



Festival 9-16 Mayıs 2013 tarihleri arasında Ankara’da izleyiciyle buluşuyor. (bianet)


Etiketler ankara
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin