Başbakanlığın yeni Basın Müşaviri hangi isim oldu?

Davutoğlu, Başbakanlığın yeni Basın Müşaviri'ni açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Başbakanlığın yeni Basın Müşaviri hangi isim oldu?



Hürriyet'in haberine göre; Başbakan Ahmet Davutoğlu, 62. Hükümetin ilk bakanlar kurulu toplantısını Başbakanlık muhabirlerine yeni Basın Müşavirini açıkladı. Başbakanlığın yeni Basın Müşaviri, Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı'nın ilk günlerinden bugüne yanında olan Osman Sert oldu.



Başbakanlığın yeni Basın Müşaviri hangi isim oldu?



Osman Sert, gazeteci kökenli bir isim. ODTÜ uluslararası ilişkiler bölümü mezunu. Meslekte ilk yıllarını Kanal 7 Ankara Haber Merkezinde geçiren Sert, sonrasında CNN Türk’ün Diplomasi Muhabirliği görevini üstlendi. TRT Türk’ün kuruluş döneminde Kudüs Temsilcisi olarak görev yaptı. Ahmet Davutoğlu’nun Dışişleri Bakanlığı görevine getirilmesinin ardından, Osman Sert Kudüs temsilciliği görevini bırakarak Davutoğlu’nun yanında görev aldı. Sert, Dışişleri Bakanı Basın Müşavirliği görevini 5 yıl boyunca sürdürdü. 

 

Osman Sert, Davutoğlu’nun başbakanlık görevini üstlenmesinin ardından ilk atama yaptığı isimlerden biri oldu. Başbakan Başmüşaviri olarak atanan Sert, Davutoğlu gibi Konyalı, evli ve iki kız çocuğu sahibi. 

 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin