"Ahmet Şık'ın özellikle hedef seçildiğini düşünüyoruz"

Taksim Gezi Parkı'ndaki eylemde yaşananları Çağdaş Gazeteciler Derneği sert bir dille eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
"Ahmet Şık'ın özellikle hedef seçildiğini düşünüyoruz"

Gazeteci Ahmet Şık'ın da polisin attığı gaz bombası nedeniyle başından yaralandığı Gezi Parkı'ndaki eylemde yaşananlara TCG, bir açıklama yaparak tepki gösterdi. İşte, o açıklama:



"Hükümet, barışçıl gösterileri polis terörüyle saldırma geleneğini Taksim Gezi Parkı eylemi için de bozmadı. Taksim Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilmesini engellemek için başlatılan eylemlere yapılan polis müdahalesi iktidarın her cephede gösterdiği otoriter ve faşizan tutumunun devamıdır. Demokratik hakları kullanılamaz hale getiren bu tutum artık sabırları zorlamaktadır. İktidar, bütün toplumsal eleştiri ve itirazları kan dökmeyi göze almış bir şiddetle bastırmayı tercih etmiş görünmektedir. Bu, toplumsal barışın bizzat iktidar tarafından tehlikeli olabilecek şekilde bozulmasına yönelik bir adımdır. Gerginliğin ve şiddetin dozunun bu ölçüde artırılmasının arkasında iktidarın toplumsal muhalefete yönelik yeni saldırılarının zemininin hazırlandığı kaygısını taşımaktayız. 

 

Gözünü rant bürümüş saldırganlık, yaşadığı kente sahip çıkmak isteyenlerle birlikte olan derneğimizin üyesi Ahmet Şık'ın da aralarında olduğu onlarca kişiyi yaraladı. ÇGD  Ahmet Şık'ın bilinçli olarak hedef seçildiği düşüncesindedir. Ahmet Şık'ın başından yaralanması, gösteriye müdahale sırasında yaşanan tesadüfi bir olay olarak nitelenemez. Daha önce de katıldığı bazı gösterilerde fotoğraflarının polis tarafından çekilerek hedef gösterecek biçimde servis edilmesi bu kuşkumuzu büyütmektedir.  Gazetecilik faaliyetleri nedeniyle onu tutuklayan ve toplumsal tepki karşısında serbest bırakmak zorunda kalan çevrelerin Ahmet Şık'ı özel olarak hedef aldığı ortadadır. Daha cezaevinden çıkarken yaptığı açıklamalara on yılı aşkın hapis cezası istenen Ahmet Şık'a yönelik saldırının failleri derhal yakalanmalı ve yargılanmalıdır. Saldırganların hedefinde ÇGD üyesi Ahmet Şık nezdinde bütün gazeteciler ve gazetecilik vardır. Nitekim polisin görevlerini yapan gazetecilere yönelik sert tutumu da bu görüşü teyit etmektedir. 



Hükümet, demokratik hak ve özgürlüklerini kullanmak isteyen binlerce vatandaşa vahşice saldıran kolluk güçlerini derhal Taksim'den çekmeli, idari yargıda devam eden davada dosyaya giren bilirkişi raporunda belirtilen değerlendirmeler doğrultusunda Gezi Parkı'ndaki çalışmalara son vermelidir. 



ÇGD olarak Gezi Parkı'nda rant sistemine karşı kentini ve kendini savunmak için direnenleri selamlıyor, yaralananlara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin