AHMET ALTAN'A BAŞBAKAN'DAN BİR DAVA DAHA

Ahmet Altan ile Başbakan arasında yaşanan sert polemikten Altan aleyhine bir dava daha çıktı...

Google Haberlere Abone ol
AHMET ALTAN'A BAŞBAKAN'DAN BİR DAVA DAHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Taraf gazetesinde dün yayımlanan "Alaturkalık" başlıklı köşe yazısında kişilik haklarına saldırı niteliğinde beyan ve isnatlarda bulunduğu gerekçesiyle yazıyı kaleme alan Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan ve gazeteye 30 bin liralık manevi tazminat davası açtı.


Başbakan Erdoğan, partisinin çarşamba günü yapılan il başkanları toplantısında, kendisine 2 yıl ömür biçen Stratfor'un raporlarını manşet yapan Taraf gazetesine sert tepki göstermiş ve "Söylentilere kapılıp bize ömür biçenler cüretkar oldukları kadar büyük bir küstahlığın da içindedirler" demişti.


Altan, dünkü yazısında Erdoğan'ın bu sözlerine yanıt verirken Stratfor'un en önemli bilgi kaynağının Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanı olduğunu ileri sürmüş ve "Zavallı Başbakan'ın aklı iyice karışmış" gibi ifadeler kullanmıştı.


Erdoğan'ın avukatları Muammer Cemaloğlu ve Burhanettin Sevencan'ın açtığı davanın dilekçesinde, Altan'ın dava konusu köşe yazısında "Erdoğan'ın şahsiyet haklarına saldırı kastıyla, fevkalade ağır hakaretlerde bulunduğu" ileri sürüldü.


Dilekçede “Topluma böyle bir dilin aşılanması basının var oluş nedenlerini zayıflatır, hatta işlevini de etkisizleştirir. Bu nedenledir ki davalı, Basın Kanunu, yerleşik yargısal ve bilimsel içtihatlarca da sabit olduğu üzere dava konusu yayınla, müvekkil davacı asilin kişilik haklarına ve manevi şahsiyetine açıkça bir saldırı gerçekleştirmiştir” denildi. 
 
Erdoğan, Altan’a son olarak 4 ocak tarihinde yayımlanan “Devlet yardakçılığı ve ahlak” başlıklı yazısı nedeniyle TCK’nin 12. maddesine göre kamu görevlisine hakaret iddiasıyla 30 bin TL tazminat davası açmıştı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin