2 haftada 1 milyon 300 bin kişi izledi

"Kelebeğin Rüyası" filmi salonlardaki ikinci hafta sonunu, 1 milyon 300 bin seyirci ile tamamladı.

Google Haberlere Abone ol
2 haftada 1 milyon 300 bin kişi izledi

Başrollerinde Kıvanç Tatlıtuğ, Belçim Bilgin, Mert Fırat, Farah Zeynep Abdullah ve Yılmaz Erdoğan'ın rol aldığı BKM yapımı film Türkiye ile aynı zamanda Avrupa'da da gösterime girdi. Film, 14 Mart'ta da tüm Ortadoğu'da seyirciyle buluşacak. Oyuncular 12 Mart salı günü gala için Dubai'de olacak. 

    

1941 yılının Türkiye’sini, İkinci Dünya Savaşı dönemi ve mükellefiyet günlerini yansıtan film, iki genç şairin hayatla ve aşkla olan mücadelesini anlatıyor.



“Aşk En Güzel Bahanesidir Şiirin”

 

Yılmaz Erdoğan’ın, “Aşk en güzel bahanesidir şiirin” dediği Kelebeğin Rüyası’nda aşk, şiirin de hayatın da başrolünde.



1941 Zonguldak, Türkiye… İkinci Dünya Savaşı’nın zorlu atmosferi içinde, Mükellefiyet Kanunu gereği Zonguldak iline bağlı köylerdeki 15 - 65 yaş arası her erkek madende çalışmak zorundadır. 



Tüm bu karmaşanın ortasında yirmili yaşların başında iki şair vardır, Muzaffer Tayyip Uslu ve Rüştü Onur. Bu iki gencin en büyük hayali şiirlerinin Varlık Dergisi’nde yayınlanması ve bu yolla ünlü olmaktır. 



O sırada Zonguldak Çelikel Lisesi’nin Edebiyat Öğretmeni Behçet Necatigil onları anlayan, hocalık, arkadaşlık eden yegane insandır. Genç Şairler şehrin ileri gelenlerinden Zikri Bey’in kızı Suzan’ı görüp büyülenirler, iddiaya girerler.

 

İkisi de birer şiir yazacak ve kıza okutacaklar, Suzan kimin şiirini beğenirse diğeri aradan çekilecektir.



Film, Zonguldak’ta şehrin pekçok noktasında ve maden ocaklarında, Heybeliada’da yıllardır kapalı bulunan sanatoryumda çekildi. Zonguldak Limanı ve İstanbul’un 1940’larına ait pekçok mekan için ise Camialtı Tersanesi’nde gerçeğine uyun dekor bir şehir inşa edildi ve çekimler burada gerçekleştirildi 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin