Yüzyılın soğuk hava dalgası geliyor Ankara -21 dereceyi görecek. Kerem Ökten açıklama yaptı: Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik ama meğerse varmış

AKOM'un İstanbul için yaptığı kar yağışı uyarısının ardından bir uyarı da meteorolojik tahminleriyle dikkat çeken Kerem Ökten'den geldi. "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik ama meğerse varmış" diyen Kerem Ökten, Ankara'da hava sıcaklığının gece saatlerinde -21 dereceye kadar düşeceğini açıkladı.

Yüzyılın soğuk hava dalgası geliyor Ankara -21 dereceyi görecek. Kerem Ökten açıklama yaptı: Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik ama meğerse varmış

Yüzyılın soğuklarına hazır olun, korkunç bir soğuk hava dalgası geliyor.

Prof. Orhan Şen'in 10 Ocak'ta İstanbul'a kar yağışı uyarısı sonrası bir uyarı da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi'nden geldi.

AKOM'dan yapılan açıklamada, 8 Ocak Pazartesi’den itibaren Sibirya kökenli soğuk hava dalgasının kent genelinde etkili olacağı kaydedildi. Sıcaklıkların 5 ila 8 derece düşeceği ve 9 Ocak Salı günü kentin yükseklerinde, 10 Ocak Çarşamba günü de kent genelinde gerçekleşmesi beklendiği ifade edildi. 

CUMHURİYET TARİHİNİN EN SOĞUĞU

Bu iki açıklamanın ardından meteorolojik tahminleriyle dikkat çeken Kerem Ökten'den de flaş bir açıklama yaptı. "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik, meğerse varmış" diyerek sözlerine başlayan Kerem Ökten, "Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda" ifadelerini kullandı.

Kerem Ökten, Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü olabileceğini söyleyerek dikkat çeken ifadeler kullandı. Kerem Ökten'in açıklaması şöyle: "Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik. Meğerse varmış. Cumhuriyet tarihinin en soğuk ve en karlı günleri yolda olabilir. Antalya ve Adana'da bile kar örtüsü ve Ankara'da bile gece -21 dereceler mümkün..."

Kar yağışının İstanbul'da başlayacağı tarihi açıklayan Kerem Ökten şu ifadeleri kullandı: "Yeni hafta kar taneleri ile başlıyor. Pazartesi gecesi İstanbul'a ilk kar taneleri düşecek. Kar yağışı Salı ve Çarşamba günleri de devam edecek; fakat kar, gündüzleyin don yapmayacağı için ulaşımda fazla sıkıntı yaratmayacak gibi görünüyor. Gece saatleri sıkıntı oluşabilir..."

Yüzyılın soğuk hava dalgası geliyor Ankara -21 dereceyi görecek. Kerem Ökten açıklama yaptı: Bu neslin görmediği hiçbir şey kalmadı demiştik ama meğerse varmış

PROF. ŞEN: İSTANBUL'DA 7 SANTİM KAR OLACAK

İstanbul ile ilgili yeni bir açıklamada bulunan Prof. Dr. Orhan Şen, 13 Ocak tarihine dikkat çekti. 8 Ocak'tan sonra ise ikinci bir soğuk hava dalgasının geleceğini, bu tarihte de kar yağışının beklendiğini açıkladı.

Prof. Şen'in açıklamalarından satır başları şöyle: Yurtta kar kalınlığı 1 metreye kadar çıkıyor. İstanbul'da ise 2 veya 3 santim civarı olacak. O yüzden çok bir beklentimiz olmasın. Çamlıca'da 5, Maslak'ta 3 santim olabilir. İstanbul'da kar yağışı esnasında kuzeyden gelen rüzgarla Karadeniz'in suyu hala sıcak. Buharlaşma ile buradaki kar yağışı artabilir. 7-8 santime kadar çıkabilir kar. Pazar günü en yüksek sıcaklığı ölçüyoruz. Gece de öyle ama birden bire soğuyacak. Salı günü Türkiye genelinde 10 derece birden düşecek. Salı günü beyaz örtü ile uyanabiliriz. Perşembe günü bütün Anadolu'da kar var neredeyse. 13'ünde ise İstanbul bir daha kar yağışı alabilir. Karlı bir sisteme giriyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin