Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Meğer sandığımızdan çok daha kolaymış. Puf poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık bir o kadar da lezzetli poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu tarif sayesinde poğaçalarınız yumuşacık puf puf olacak. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Meğer sandığımızdan çok daha kolaymış. Puf poğaça nasıl yapılır?

Malzemeler

1 paket yaş maya (42 gr)

1 su bardağı ılık su (200 ml)

1 su bardağı ılık süt (200 ml)

1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)

1 adet yumurta

2 yemek kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

6,5-7 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Susam

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 su bardağı ılık süt, 1 su bardağı ılık su, 1 su bardağı sıvı yağ, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 paket yaş mayayı alalım.

Maya eriyene dek güzelce karıştıralım. Ardından içerisine 2 tatlı kaşığı tuz ve unun bir kısmını ilave ederek yoğurmaya başlayalım.

Unu yavaş yavaş ilave ederek güzelce yoğurma işlemine devam edelim. Bu tarif için 6,5-7 su bardağı un yeterli olacaktır.

Hamur hazır olduktan sonra kabın içerisine alalım ve üzerini streç film ile güzelce kapatalım. Akabinde ılık ortamda 1 saat kadar mayalandıralım.

Sürenin sonunda hamurun havasını alalım ve hamurumuzu on iki parçaya bölelim. Elde ettiğimiz hamurları beze formuna getirelim. 

Tüm bezeleri uygun forma getirdikten sonra yağlı kağıt serili olan fırın tepsisine yerleştirelim. Üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürelim.

Susam çörek otu serpiştirdikten sonra 10-15 dakika tekrar mayasının gelmesi için bekletelim. 180 derece fırında alt üst fansız ayarda yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin