Yumuşacık puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Pastanedikilerden çok daha yumuşak oluyor. Mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Yumuşacık puf puf poğaça yapmanın sırrı bulundu. Bu yöntem sayesinde poğaçalarınız pamuk gibi olacak. İşte pamuk poğaça yapmanın sırrı...

Google Haberlere Abone ol
Yumuşacık puf poğaça yapmanın sırrı bulundu: Pastanedikilerden çok daha yumuşak oluyor. Mayalı pamuk poğaça nasıl yapılır?

Mayalı Poğaça İçin Gerekli Malzemeler;

1 paket yaş maya 

4 yemek kaşığı şeker

1 su bardağı ılık su

1 su bardağı ılık süt

1 su bardağı sıvı yağ

1 adet yumurta

1,5 tatlı kaşığı tuz

7 su bardağı un

 Üzeri için;

Yumurta sarısı

Yapılışı;

İlk olarak yoğurma kabının içerisine 1 paket yaş mayayı, dört yemek kaşığı toz şekeri, bir su bardağı ılık suyu ve bir su bardağı ılık sütü ekleyerek çırpıcı ile karıştıralım. 

Üzerini streç film ile kapatarak 10 dakika bekletelim. Ardından içerisine 1 su bardağı sıvı yağ, bir adet yumurta ve 1,5 tatlı kaşığı tuzu ekleyerek karıştıralım.

Akabinde içerisine yedi su bardağı unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu yoğurmaya başlayalım. Unumuzu yavaş yavaş ekleyelim ki yoğurması kolay olsun.

Unu kontrollü bir şekilde eklediğinizden emin olmanız önemlidir. Aksi taktirde hamurunuz sert olacaktır. 

Hazırladığınız hamuru kabın içerisine tekrar alalım ve üzerini yeniden streç film ile kapattıktan sonra 1 saat kadar mayalanmaya bırakalım. 

Güzelce kabaran hamurun mayasını birkaç kez yoğurarak alalım. Ardından hamurdan dilediğimiz büyüklükte parçalar koparalım ve yuvarlayarak beze formuna getirelim.

Poğaçaları pişirme kağıdı serili fırın tepsisinin içerisine yerleştirelim. Poğaçalarımızın her birininin üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra üzerine bolca susam serpiştirelim.

Poğaçalarımızı 20 dakika tepsi mayası için bekletelim. Ardından 180° ısıttığımız fırında kontrollü bir şekilde 25 dakika pişirelim.

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin