1 milyon 659 bin 46 TL’lik kripto vurgunu! Emniyetten şok operasyon

Kocaeli’nde sahte kripto uygulamasıyla vatandaşları dolandırdığı ihbarı alan Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçerek operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 32 şüpheli gözaltına alındı; 9'u tutuklandı, 20'si adli kontrolle serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
1 milyon 659 bin 46 TL’lik kripto vurgunu! Emniyetten şok operasyon

Kocaeli’nde Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü sahte kripto uygulaması üzerinden vatandaşları dolandırdığı iddia edilen tespit edilen şüphelilere yönelik 20 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Yürütülen çalışmalar kapsamında ülke genelinde, yabancı şahıslar adına çıkartılmış hatlar üzerinden kripto firmalarının yöneticileri olarak kendilerini tanıttıkları tespit edildi. Ayrıca, şahısların, şirkete ait sahte uygulamayı indirtmeleri üzerine müşterilerden yükleme yapılması amacıyla gelen paraları kurmuş oldukları kripto hesaplarına aktararak dolandırıcılık eylemlerini gerçekleştirdikleri öğrenildi.

VURGUNDA 1 MİLYON 659 BİN 46 TL’LİK AKTARIM YAPILDI

 Bu kapsamda dosya süresince belirtilen yöntemlerle Kocaeli'de bir müştekinin, şüpheli şahıslara ait olan hesaba 1 milyon 659 bin 46 TL aktardığı tespit edildi. Yürütülen soruşturma neticesinde şüpheli şahısların yakalanması ve suç unsurlarının elde edilmesi maksadıyla 1 Temmuz tarihinde 20 farklı ilde 32 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı olarak planlı operasyon yapıldı. Operasyonda 32 şüpheli yakalandı. Ayrıca yapılan ev ve işyeri aramalarında ele geçirilen suç unsurları ve çok sayıda materyal incelenerek gerekli işlemler tamamlandı. Gözaltına alınan 32 şüpheli, bugün adliyeye sevk edildi.

ŞÜPHELİLERDEN 9’U TUTUKLANDI

Şüphelilerden 20'si adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılırken, 9'u ise tutuklandı.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin