Tuzla seçim grafiği şaşırttı: Ak Parti devri bitti CHP devri başladı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tuzla'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde şaşırtan bir diğer ilçe ise Tuzla oldu. Ak parti yönetiminden sıkılan seçmen CHP'ye şans verdi. Peki ya Tuzla'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

Google Haberlere Abone ol
Tuzla seçim grafiği şaşırttı: Ak Parti devri bitti CHP devri başladı. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Tuzla'nın yeni belediye başkanı kim oldu?

31 Mart 2024'de yöneticisini seçmek için sandık başına giden Türkiye, 2019 yerel seçim grafiğine göre oldukça farklı bir sonuçla seçim defterini kapattı.

Ak Parti kalesi olarak görülen pek çok il ve ilçenin CHP cenahına geçtiği sandık sonuçları sonrasında görüldü.

İstanbul'un Tuzla ilçesinde de durum aynıydı. Ak Parti yöntemindeki Tuzla 2024 yerel seçiminde koltuğu CHP'ye teslim etti.

2019 Türkiye yerel seçimlerinde İstanbul Tuzla Belediye Başkanlığını 74227 alınan oy ve %50.52 oy oranı ile Adalet ve Kalkınma Partisi adayı Şadi Yazıcı kazanmıştı.

AK Parti 2024 yerel seçimine de Şadi Yazıcı ile girdi ancak CHP'li Eren Ali Bingöl %50,93 oy oranıyla Tuzla'nın yeni belediye başkanı seçildi.

EREN ALİ BİNGÖL KİMDİR?

Eren Ali Bingöl, 1993'te İstanbul'da dünyaya geldi. Maltepe Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Bingöl, CHP Gençlik Kolları'nda İlçe Başkan Yardımcılığı ve İlçe Hukuk Komisyonu Başkanlığı gibi görevlerde bulundu. 2019'da Tuzla İlçe Başkanlığına seçilen Bingöl, evlidir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin