Olay, 22 Haziran 2024'te Antalya Döşemealtı ilçesine bağlı Yeşilbayır Mahallesi Akdeniz Bulvarı'nda meydana geldi. Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde infaz koruma memuru olarak görev yapan Abdülkadir Kocaoğlu, Antalya'ya gelerek eski eşi Ayten Çağıran'ı takip etmeye başladı.
Adım adım takip edip eski eşini katletti! Tüm detaylar kan donduran mektupta ortaya çıktı!
Antalya'da eski eşi 44 yaşındaki Ayten Çağıran'ı boğazını keserek ve defalarca bıçaklayarak katletmişti. İnfaz koruma memuru 48 yaşındaki Abdülkadir Kocaoğlu'nun cinayeti adım adım planladığı kan donduran mektubunda ortaya çıktı.
BOĞAZINI KESTİ, DEFALARCA BIÇAKLADI
Kocaoğlu, Çağıran'ın bir akaryakıt istasyonuna doğru gittiğini görünce karşısına çıkarak, konuşmak istedi. Bu sırada Kocaoğlu ile Ayten Çağıran arasında tartışma çıktı. Tartışma sırasında Kocaoğlu, yanında taşıdığı bıçakla Çağıran'ın önce boğazını kesti, ardından çeşitli yerlerinden bıçakladı.
Abdülkadir Kocaoğlu, ekipler gelene kadar Ayten Çağıran'ın başında bekledi. Çağıran'ın boğazının kesildiği ve vücudunda 10'dan fazla bıçak yarası bulunduğu tespit edildi. 19 Haziran'da Afyonkarahisar'dan Antalya'ya gelip, eski eşini takip etmeye başladığı ve cinayeti işlediği tespit edilen Abdülkadir Kocaoğlu, olayın ardından tutuklandı.
MEKTUBU ORTAYA ÇIKTI
İlk duruşmada olay anını hatırlamadığını belirten sanığa ait olduğu iddia edilen mektupta; 'İş çıkışı takip ediyorum, eve girerken bunu alıyorum, götürüyorum, ıssız bir yerde konuşturuyorum ve infazı gerçekleştiriyorum' ifadeleri yer almıştı. 'Eski eşi tasarlayarak kasten öldürme' suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Abdülkadir Kocaoğlu, Antalya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden hakim karşısına çıktı. Suçlamaları ve iddiaları kabul etmediğini belirten sanık, pişman olduğunu söyleyerek tahliyesini istedi.