Tuz paketinde bu varsa sakın almayın: Sofra tuzundaki sinsi tehlike ortaya çıktı. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Mutfakta en sık kullanılan malzemelerden biri şüphesiz tuzdur. Tuz satın alırken genellikle birçok kişi paketine bakmaz. Ancak sofra tuzunun içeriğinde bulunan bir madde, sağlığımız için bir dizi zararı beraberinde getiriyor. Bundan sonra tuz satın alırken bu unsura aman dikkat...

Tuz paketinde bu varsa sakın almayın: Sofra tuzundaki sinsi tehlike ortaya çıktı. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Tuz, mutfaklarda en sık tüketilen temel malzemelerin başında gelir. Yeterli miktarda tüketilen tuz, girdiği her yemeğe ayrı lezzet katar.

Bu nedenle tuz, her mutfağın vazgeçilmezlerinden biridir. Çok miktarda tüketilen tuz ne yazık ki sağlığımız üzerinde birçok zarara zemin hazırlar.

Çok miktarda tüketilen tuzun başlıca zararları arasında yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları, kalp yetmezliği ve akciğer hastalığı bulunur.

Satın aldığımız sofra tuzları, sağlığımızı sandığımızdan daha da kötü etkileyebilir. Eğer satın alacağınız tuz paketinde bu madde varsa, sakın almayın.

İşte sofra tuzundaki tehlike...

SOFRA TUZUNDAKİ TEHLİKE!

Sofra tuzundaki potasyum ferrisiyanür (E536), birçok tartışmalı sağlık etkisiyle ilişkilendirilmiştir.

Potasyum ferrisiyanür, yaygın olarak anti-topaklanma maddesi olarak sofra tuzuna eklenir. Bu madde, tuzun toplanmasını önler ve tuzu daha serbest bırakır.

Tuz paketinde bu varsa sakın almayın: Sofra tuzundaki sinsi tehlike ortaya çıktı. Meğer senelerdir sağlığımızla oynuyormuşuz

Öte yandan bu madde tuzu daha akışkan bir hale getirmek için kullanılır. Ancak potasyum ferrisiyanürün sağlık üzerindeki potansiyel etkileri vardır.

Potasyum ferrisiyanür, vücuda alındığında hidrojen siyanür olarak metabolize olur. Hidrojen siyanür zehirli bir gazdır ve vücutta ciddi sağlık sorunlarına neden olur.

Özellikle büyük miktarlarda tüketildiğinde, solunum sistemi ve dolaşım sistemi üzerinde olumsuz etkileri olur.

Bu madde; beyin hücrelerine, kas hücrelerine ve kalp hücrelerine zarar vererek felç riskine kadar götürür.

Öte yandan nefes darlığı, baş dönmesi ve bilinç kaybı gibi etkiler de olabilir. Ayrıca, potasyum ferrisiyanürün tiroid fonksiyonlarını etkiler.

Ayrıca bu maddenin tiroid hormonu üretmemesine neden olabileceği de öne sürülmüştür. Bu maddenin olumsuz etkileri, vücuda giriş miktarına ve düzenliliğine göre artar.

Bu nedenle büyük miktarlarda tüketildiğinde toksik bir hale gelir. Sağlığınızı riske atmamak için sofralarda bu tuzları kullanmak yerine mutlaka doğal tuzları tercih edin.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin