Türk kahvesinin yanında neden su verildiği ortaya çıktı. Gizli anlamı ortaya çıktı. Türk kahvesinin yanında neden su verilir?

Yıllardır tükettiğimiz Türk kahvesinin yanında da mutlaka su ikram edilir. Yalnızca 1 bardak suyun içinde saklanan gizli anlamlar olduğunu daha önce hiç düşünmüş müydünüz? İşte Türk kahvesinin yanında verilen suyun nedenleri

Türk kahvesinin yanında neden su verildiği ortaya çıktı. Gizli anlamı ortaya çıktı. Türk kahvesinin yanında neden su verilir?

Türk kahvesi yalnızca bir içecek değil aynı zamanda bizim için başlı başına bir kültürü temsil eder. Türk kahvesinin kırk yıl hatırı olduğu için koyu sohbetlerinin en güzel eşlikçisidir.

Türk kahvesi aynı zamanda telvesiyle içilen tek kahve türüdür. Türk kahvesinin kendine özgü gelenekleri bulunuyor.

Bunlardan biri de, Türk kahvesiyle birlikte gelen su oluyor. Peki, Türk kahvesinin yanında neden su verilir?

İşte yanıtı...

TÜRK KAHVESİNİN YANINDA NEDEN SU VERİLİ?

Türk kahvesinin yanında su verilmesi, Osmanlı zamanına kadar uzanıyor. Osmanlı Dönemi'nde hem kahvehanelerde hem de evlerde sıklıkla ikram edilen içeceklerden biriydi.

Bu nedenle Osmanlı zamanında eve gelen her misafir için Türk kahvesi ikram ediliyordu. Türk kahvesinin yanında da 1 bardak su ikram ediliyordu.

Eğer misafir kahveden önce su içerse bu, misafirin karnının aç olduğunu gösterirmiş. Bu durumda ev sahibi hemen yemek hazırlamaya başlarmış.

Türk kahvesinin yanında neden su verildiği ortaya çıktı. Gizli anlamı ortaya çıktı. Türk kahvesinin yanında neden su verilir?

Eğer misafir kahve içtikten sonra suyu içiyorsa bu, misafirin yok olduğunu gösterirmiş. Yani misafir, yalnızca sohbet etmek için geldiğini belli edermiş.

Bir diğer inanışa göre Türk kahvesinin yanına su verilmesi, padişahın zehirlenip zehirlenmeyeceğini gösterirmiş.

Padişah, kahvesini içmeden önce parmağını suya daha sonra kahveye batırıyormuş. Kahvenin suda dağılmasına göre kahvenin zehirli olup olmadığı belli oluyormuş.

TÜRK KAHVESİNİN YANINDA VERİLEN SUYUN BİLİMSEL NEDENİ

Türk kahvesinin yanında verilen suyun bilimsel yönü de bulunuyor. "Oksalat" isimli bir madde, kahvenin içinde bolca bulunuyor.

Bu madde ise böbreklerde taş oluşumuna neden oluyor. Ancak kahvenin yanında içeceğiniz su, bu maddenin atılmasını destekliyor.

Bir diğer neden ise, suyun ağız içini temizlediğidir. Kahveden önce içilen su, ağız içinde bulunan diğer tatları arındırarak kahvenin saf tadını almayı sağlıyor.

Kahvenin üzerine içilen su ise, kahvenin acı tadını hafifletmek ve kahve telvelerini temizlemek için tercih ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin